Thomas Marijnissen in het shirt van Halsteren
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Marijnissen in het shirt van Halsteren © Pix4Profs/Peter Braakmann

Thomas Marijnissen wil bij ASWH volgende stap zetten: ‘Klaar voor terugkeer in het profvoetbal’

Voormalig NAC-talent Thomas Marijnissen (21) speelt volgend seizoen bij ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Bredanaar ziet de tweededivisionist als ideale vervolgstap na een succesvol jaar bij Halsteren. Hij gaat vol voor een terugkeer in het profvoetbal.

Het verhaal van Thomas Marijnissen is bekend. Hij gold als groot talent in de jeugdopleiding van NAC en maakte zelfs drie keer de voorbereiding mee met het eerste team. Persoonlijk leed gooide de deur naar de eredivisie echter keihard dicht. Voetbal voelde als verplichting, hij kon niet meer en stopte in 2017 met voetbal. In 2018 keerde hij terug in de voetballerij, bij de amateurs van Rood-Wit uit Sint Willebrord. Hij hervond het plezier. Via het Belgische Zwarte Leeuw belandde hij dit seizoen bij Halsteren. Bij de hoofdklasser heeft de linksbuiten er alweer elf in liggen. Marijnissen vindt het tijd voor een nieuwe stap.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.