Quirijn Schevenhoven (rechts) miste namens WVV'67 een kans in de tweede helft op de 0-2. (archieffoto)
Volledig scherm
Quirijn Schevenhoven (rechts) miste namens WVV'67 een kans in de tweede helft op de 0-2. (archieffoto) © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Thimo Rottier kopt WVV’67 voorbij METO tijdens Woensdrechtse derby

zondag 4BWVV’67 ging zaterdagavond met de drie punten ervandoor bij METO. Een kopbal uit een corner van Thimo Rottier volstond voor WVV’67 in Hoogerheide en steeg het naar de tiende plaats.

De eerste van de talrijke derby’s in zondag 4B van 2020 is gewonnen door WVV’67. Spits Quirijn Schevenhoven zag zijn ploeg fel starten. ,,We waren verbaasd dat METO wat afwachtend speelde. Het was niet dat we domineerden, maar we waren feller en voetbalden beter. Uit een corner valk voor rust kopte Thimo Rottier de 0-1 binnen”, vertelde de spits na afloop.

Na rust nam METO het initiatief, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de tricolores niet. ,,Ze hanteerden de lange bal vanuit het eigen centrum wat door ons makkelijk te verdedigen was. METO had na rust vooral het balbezit, maar ik vond ons de beste kansen hebben. Thimo en ikzelf hadden eigenlijk de tweede moeten scoren.”

Door de zege klimt WVV’67 tijdelijk over SVC en Vivoo heen naar de tiende plaats. Beide genoemde ploegen gaan zondagmiddag op bezoek bij respectievelijk Noordhoek (nummer 13) en DIOZ (nummer 9).

METO - WVV'67 0-1 (0-1) 0-1 Thimo Rottier.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.