Volledig scherm
Peter Sweres (rechts) met Jeroen van Beers (voorzitter). © RKVV Roosendaal

Sweres tekent nieuw contract bij runner-up Roosendaal

TrainerscarrouselPeter Sweres maakt zich op voor zijn derde seizoen bij Roosendaal. De trainer heeft zijn contract bij de derdeklasser met een jaar verlengd.

De 54-jarige Sweres maakte in de zomer van 2017 na zes jaar Dosko de overstap naar Roosendaal. Na een stroeve seizoenstart leidde Sweres Roosendaal in zijn eerste seizoen op sportpark Hulsdonk naar de vierde plek in zondag 3A. 

Dit seizoen ging Roosendaal de winterstop in als nummer twee met 27 punten uit twaalf duels. Alleen stadgenoot RBC doet het beter met 30 punten uit evenzoveel wedstrijden. Roosendaal hervat de competitie op zondag 20 januari met een uitwedstrijd bij Schijf. 

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen