Sven of Frenkie? Kozakken Boys-verdediger imiteert Ajax-ster met sierlijke passeerbeweging

videoWat Frenkie de Jong kan, moet ik ook kunnen. Dat moet Kozakken Boys-verdediger Sven van Ingen zaterdag gedacht hebben. Oké, de Tweede Divisie is (net) geen Champions League, maar de passeerbeweging lijkt als twee druppels water. 

Een fraaie passeerbeweging, zo lijkt het. Het balletje vliegensvlug van de rechter naar de linkervoet. Tegenstander gefopt. De beelden van Frenkie de Jong die in de Champions League-kraker tegen Real Madrid zijn opponent Luka Modric fopte, gingen de wereld over. Maar niemand heeft het over Sven van Ingen, verdediger van Kozakken Boys. Dat terwijl hij in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels nagenoeg hetzelfde deed. Bekijk de beelden, vergelijk en oordeel zelf. 

Bekijk de passeerbeweging van De Jong in de samenvatting (vanaf 00.42 min).

Volledig scherm
Sven van Ingen op archiefbeeld © BSR Agency
 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.