Volledig scherm
Remco van der Riet torent boven de kansloze RBC-doelman Jordi Brühns. Zijn inzet gaat net over. Stijn Heideman (nummer 9, blauw-wit shirt) scoorde donderdagavond drie identieke doelpunten tegen het dramatisch verdedigende RBC. © Pix4Profs/Tonny Presser

Stijn Heideman vernedert kansloos RBC, Roosendaal neemt koppositie van RBC over

zondag 3ASteenbergen kende geen genade met RBC. Spits Stijn Heideman scoorde over twee delen vijf doelpunten tegen een dramatisch verdedigend RBC: 6-1.

Het werd donderdagavond een heuse Stijn Heideman-show. De spits, op 24 maart al goed voor twee treffers voorafgaand aan het staken, prikte drie identieke doelpunten binnen tegen een armoedig verdedigend RBC. Het recept was simpel: een voorzet op de lange Heideman was genoeg voor Steenbergen om te scoren. ,,Dit had ik nog nooit eerder meegemaakt, zelfs in de jeugd had ik nog nooit vijf keer gescoord in één wedstrijd”, lachte Heideman na afloop. ,,Ik kon heel eenvoudig uit de rug van mijn tegenstander komen en de bal in een nagenoeg leeg doel koppen.”

Steenbergen hield het in de resterende 29 minuten slechts bij 6-1, waar de score makkelijk hoger had kunnen uitvallen. Zo omspeelde Remco van der Riet RBC-reservedoelman Jordi Brühns, maar Van der Riet zag zijn inzet op de lijn worden weggewerkt door een alerte Jeroen Molenaar. Niet veel later kon Van der Riet opnieuw scoren, maar zijn vizier stond niet scherp genoeg (foto). Ook Davy Krijnen (schot van dertig meter tegen de lat, red.) en Kevin de Jong lieten enorme kansen liggen op een nog hogere score voor Steenbergen.

RBC-trainer Henk Vos voelde zich machteloos na afloop van het duel. ,,We namen logischerwijs risico door met vier aanvallers te beginnen, wat moet je anders? Dat pakte volledig verkeerd uit. Waar het de laatste weken aan ligt? Geen idee. Als ik het wist, dan maakte ik er werk van.”

RBC zakt door de 6-1 naar de tweede plaats. Roosendaal kwam door de puntenmindering van RBC op gelijke hoogte en heeft een beter doelsaldo dan haar stadsgenoot. Steenbergen mag blijven dromen van nacompetitievoetbal.

Steenbergen – RBC 6-1 (1-1) 21. Anass El Gamali (e.d.) 1-0, 40. Adnane Samra 1-1, 51. Stijn Heideman 2-1, 59. Heideman 3-1, 63. Heideman 4-1, 86. Heideman 5-1, 90. Heideman 6-1.

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.