Volledig scherm
Fragment uit duel tussen Steenbergen en RBC © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Steenbergen en RBC werken donderdag restant af, Hamdoune in beroep tegen maandenlange schorsing

Steenbergen en RBC maken donderdagavond (19.45 uur) het duel af dat op 24 maart uit de hand liep en gestaakt werd. De wedstrijd wordt hervat vanaf de 61ste minuut bij een 3-1 stand in het voordeel van de thuisploeg. De zaak rondom de ongeregeldheden ligt nog bij de bond, aangezien beide clubs en één speler het schikkingsvoorstel niet hebben geaccepteerd. 

De aanklager amateurvoetbal was hard in het schikkingsvoorstel: beide clubs krijgen vier punten in mindering en worden voorwaardelijk uit de competitie genomen. Tevens worden Marouane Hamdoune (RBC) en Enzo den Haak (Steenbergen) voor vijf maanden geschorst. Op 24 maart sloeg de vlam namelijk in de pan na een opstootje tussen die twee. De speler van RBC pakte zijn tegenstander in de houdgreep, Den Haak reageerde met een elleboogstoot.  

RBC-speler Hamdoune is niet akkoord gegaan met de zware schorsing. Steenbergen-speler Den Haak heeft, in overleg met het bestuur van de vereniging, zijn straf wel geaccepteerd. Beide clubs gaan niet akkoord met de voorgestelde puntenstraf en het voorwaardelijke royement. 

Vervolg: zaak geseponeerd, lagere straf of tuchtcommissie?

De aanklager buigt zich nu over de verweerschriften. Volgens de woordvoerder van de KNVB zijn er nu drie opties. De straf kan worden geseponeerd, er volgt een nieuw schikkingsvoorstel met een lagere straf óf de zaak gaat naar de tuchtcommissie met een gelijke of hogere strafeis. 

Puntenstraf

Als de puntenstraf gehandhaafd wordt heeft dat grote consequenties voor de ranglijst. In zondag 3A gaat RBC vooralsnog aan kop, al wist de ploeg sinds het gestaakte duel geen wedstrijd meer te winnen. In onderstaand klassement is de puntenstraf al meegerekend, waardoor RKVV Roosendaal de koppositie overneemt. Voor Steenbergen zou het een klap betekenen in de derde periode. 

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.