Maik de Weert (links) rende mee met de Roparun om vervolgens 120 minuten mee te doen tegen Groede.
Volledig scherm
Maik de Weert (links) rende mee met de Roparun om vervolgens 120 minuten mee te doen tegen Groede. © Susanne Peeters

Sprundel-verdediger De Weert is pure kilometervreter: 65 kilometer in de Roparun en 120 minuten voetballen

Maik de Weert zal maandagavond met recht de beentjes omhoog mogen houden. De verdediger van Sprundel kreeg probleemloos de 120 minuten voetballen uit zijn benen geschud. Normaliter geen unicum, maar De Weert had afgelopen weekend net 65 kilometer in de Roparun gelopen.

Maandagmorgen finishte De Weert zijn Roparun-ervaring in Willemstad. Daar liep de 21-jarige Sprundelaar zijn laatste kilometers. Direct plofte De Weert in de auto, om zijn ploeggenoten van dienst te zijn in de nacompetitiewedstrijd met het Zeeuwse Groede. ,,Om elf uur kwam ik Willemstad binnenlopen.”

De Weert begon in de basiself van oefenmeester Jack Verlaar. Na negentig minuten stond echter nog een gelijke stand op het scorebord, waardoor een verlenging volgde. De Weert voltooide het volledige duel. En eigenlijk nog vrij soepel. ,, Ik was fysiek nog aardig in orde en kreeg geen last van kramp.”

Het duel met Groede eindigde in een anti-climax. Een 3-4 nederlaag maakte aan de Sprundelse droom een einde. Tot ontsteltenis van de onvermoeibare verdediger. Op de vraag hoe hij zich voelt, draait hij er niet omheen. ,,Mijn antwoord is vrij makkelijk. Gewoon kut.”