Specialist Van de Kreeke laat het weer zien bij ASWH: zo schiet je een vrije trap binnen

videoSam van de Kreeke bewees afgelopen weekend bij zijn ploeg ASWH weer eens over een fijne trap te beschikken. Vanaf ruim twintig meter schoot de aanvaller uit Halsteren een vrije trap binnen. Hij redde daarmee een punt voor de tweededivisionist. 

Het was niet de eerste keer dat Van de Kreeke een belangrijk doelpunt maakte uit een vrije trap. De supporters van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht zullen zijn vrije trap op 8 juni 2019 nooit meer vergeten. In de slotseconden schoot hij zijn ploeg destijds naar promotie (zie bijgevoegde tweet). 

Nu was het opnieuw raak uit een standaardsituatie. Toen in de verre hoek, nu in de korte. Over de muur, genoeg snelheid, keeper kansloos. De beelden (zie video boven het bericht) doken dinsdag op, op het Facebook-kanaal van de Tweede Divisie. Zijn treffer leidde uiteindelijk tot een 2-2-gelijkspel tegen De Treffers. 

In negen duels kwam Van de Kreeke, jeugdproduct van NAC en oud-speler van Dosko en Halsteren, tot drie doelpunten. In de KNVB-beker scoorde hij tweemaal. Met ASWH bezet hij nu de voorlaatste plaats in de tweede divisie. 

Fraaie goals

Van de Kreeke heeft een patent op prachtige goals. Ook in zijn tijd bij Halsteren en Dosko maakte hij schitterende doelpunten. Zo besliste hij de derby tussen Baronie en Halsteren met een heerlijke krul van grote afstand (zie video onder). Bij Dosko schoot hij eens raak van eigen helft.

Volledig scherm
Sam van de Kreeke © BSR Agency
  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.