Volledig scherm
Doelman Roy de Weert (links) en Wesley van Zundert poseren met de kampioensschaal van Roosendaal. © Maarten Elst

Roosendaal viert kampioensfeest na gigantische misstap RBC

zondag 3aHet was geen beste wedstrijd van Roosendaal op bezoek bij VVR, maar nadat RBC in Terneuzen op een grote achterstand kwam was de titel binnen: de roodhemden zijn kampioen in zondag 3A.

Wederom waren de ogen bij Roosendaal gericht op de ontwikkelingen bij concurrent RBC. Een misstap van de stadsgenoot bij Terneuzen was genoeg om na twee seizoenen weer terug te keren in de tweede klasse. Roosendaal begon, in tegenstelling tot vorige week, fris aan de wedstrijd en creëerde een handvol mogelijkheden om de ban te breken in Rijsbergen. Na oorverdovend gejuich vanaf de zijlijn, waar de vroege Terneuzense voorsprong werd gevierd, nam de aanstaand kampioen direct wat gas terug.

Uiteindelijk was het VVR-middenvelder Maarten Adriaensen die in de eerste minuut na rust met een zondagsschot voor het enige hoogtepunt in de wedstrijd zorgde. Van een meter of dertig schoot de middenvelder de bal onhoudbaar in de kruising voor Roosendaal-doelman: 1-0.

Op dat moment was de achterstand van RBC, de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd, al opgelopen tot 3-0. Van enige toegenomen spanning was dus geen sprake, zag ook Roosendaal-trainer Peter Sweres. ,,De eerste twintig minuten waren aardig, maar daarna leken we wat pap in de benen te hebben. Kampioens- en promotiewedstrijden zijn altijd de lelijkste wedstrijden, deze wedstrijd was daar absoluut geen uitzondering op.”

De 1-0 bleef op het scorebord in Rijsbergen, maar omdat RBC met maar liefst 6-0 onderuit ging in Terneuzen, konden de kampioensmedailles dit keer wel uitgereikt worden aan de kersverse kampioenen. Nadat Sweres eerst op de schouders ging, werd hij even later getrakteerd op een bierdouche van zijn spelers.

Het was de tweede titel in de trainerscarrière van Sweres. ,,Het was geweldig om deze fanatieke groep spelers te coachen dit seizoen”, lachte de trainer terwijl hij de groepsapp opent. ‘Camping de Zilvermeeuw’ verschijnt als groepsnaam in beeld. ,,Een idee van onze spits Wesley van Zundert. We speelden heel het seizoen als een hecht vriendenteam, een campingelftal als het ware, dat echt voor elkaar wilde strijden. Er mocht veel, zolang we maar bleven vechten voor onze promotieambities. Ondanks de negen punten achterstand bleven we als echte vrienden voor elkaar werken.”

VVR - Roosendaal 1-0 (0-0) 46. Maarten Adriaensen 1-0.

  1. Tweede ronde districtsbeker gaat van start: Etten-Leurse en ‘Oosterhoutse’ derby
    districtsbeker

    Tweede ronde districts­be­ker gaat van start: Et­ten-Leur­se en ‘Ooster­hout­se’ derby

    Nog 32 West-Brabantse amateurteams maken – samen met de overige 96 overgebleven teams – kans op de eindzege en de vier felbegeerde tickets voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De 64 wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld op donderdagavond 14 , zaterdag 16, zondag 17 en dinsdag 19 november. Uit de kokers van de KNVB rolde onder meer de fraaie Etten-Leurse derby tussen DSE en Unitas’30.