Volledig scherm
Dennis Jaspers scoort voor Rood-Wit.

Rood-Wit en Unitas’30 balen van ontbreken derby: ‘We liggen amper drie kilometer uit elkaar’

Het was een van de opvallende zaken aan de competitie-indelingen die de KNVB maandag openbaarde. Eersteklassers Rood-Wit en Unitas'30, gelegen op steenworp afstand van elkaar, zitten niet bij elkaar in de competitie. De ploeg uit Sint Willebrord is in district West geplaatst, terwijl het elftal uit Etten-Leur in district Zuid zal spelen.

Volledig scherm
In het verleden leverden de duels tussen Rood-Wit en Unitas'30 diverse spectaculaire middagen op. © Gerard van Offeren

Bij Rood-Wit, dat zich opmaakt voor het derde seizoen op rij als eersteklasser, baalt men van de indeling. Middenvelder Dennis Jaspers keek vreemd op toen hij zag dat Unitas'30 ontbrak. ,,Ik vind het raar, maar vooral jammer. Vooral omdat het een mooie derby is. Die zijn leuk om te spelen als speler, maar ook voor het publiek.” Jaspers ziet een stukje West-Brabantse prestige wegvallen. ,,De onderlinge strijd in de competitie is altijd goed. Dat ga je nu missen.” 

Ervaren Rood-Wit-aanvaller Boy van Steen vindt het vooral erg jammer. ,,Eigenlijk is het bizar. Unitas'30 en Rood-Wit liggen amper drie kilometer van elkaar vandaan. Spelen twee clubs op een mooi niveau, kom je elkaar nog niet tegen.”

Ook in Etten-Leur vindt men het jammer dat Rood-Wit komend seizoen op competitieniveau niet op de Lage Banken ontvangen kan worden, laat kersvers oefenmeester Eddy van Vught weten. ,,Het is jammer dat Rood-Wit, maar ook Dosko, de  ‘andere kant’ op zijn gegaan. Zeker in het geval van Rood-Wit, wat toch een echte derby is.”

Van Vught is echter positief over het feit dat zijn ploeg in het zuiden van het land actief zal zijn. ,,Wij zijn tevreden over het feit dat we deze kant op kunnen. Dat hadden we aangevraagd.”