Volledig scherm
Mo Duzgun van RFC © Pix4Profs/Casper van Aggelen

RFC onderuit na discutabele strafschop in blessuretijd: ‘Scheids stond op vijftig meter afstand’

zaterdag 3dRFC was de eerste helft beter dan NEO’25, maar scoorde niet. Na rust creëerden beide ploegen vrijwel geen kansen, maar won NEO’25 dankzij een penalty diep in blessuretijd.

NEO’25 - RFC 1-0 (0-0). 1-0 Julian Vos (pen.).
,,NEO‘25 had de hele wedstrijd niets in te brengen, bij rust hadden we 3-0 voor moeten staan”, vertelde RFC-coach Mo Duzgun na afloop. Toen kwam de fatale blessuretijd. Een van de NEO’25 spelers versierde een strafschop, die verzilverd werd door Julian Vos. ,,Een absoluut onterechte penalty, de scheidsrechter stond op vijftig meter afstand. Ik baal enorm van deze foute beslissing”, was Duzgun teleurgesteld. 

,,Volgende week wacht een loodzware opgave.” RFC, dat strijdt tegen nacompetitie, neemt het dan thuis op tegen nummer drie GDC. RFC moet winnen om niet afhankelijk te zijn van de concurrentie. De ploeg uit Raamsdonksveer zal aanvoerder Ritchie Ackermans missen vanwege een schorsing.

  1. Bavel 2 krijgt onverwachte herkansing, Schijf-vrouwen handhaven zich in tweede klasse
    nacompetitie vrouwenvoetbal

    Bavel 2 krijgt onverwach­te herkansing, Schijf-vrou­wen handhaven zich in tweede klasse

    Ondanks dat Bavel 2 de finale tegen SSS’18 verloor, blijft de eerste klasse nog altijd een optie voor de club.het nog altijd spelen voor een plaatsje in de eerste klasse. Doordat ‘t Zand het tweede vrouwenteam uit de eerste klasse haalt, mag de ploeg van trainer Rens Bogers aankomende week op herkansing tegen de vrouwen van het Zeeuwse Hontenisse. Schijf bleef voor de derde keer op rij foutloos in de nacompetitie en speelt ook volgend seizoen tweede klasse.