Volledig scherm
RFC zaterdag (archiefbeeld) © Pix4Profs/Peter Braakmann

RFC moet seizoen verlengen om degradatie te voorkomen

zaterdag 3DRFC dacht een aantal weken geleden praktisch veilig te zijn, maar uiteindelijk moet de ploeg toch de nacompetitie in. Thuis tegen GDC kon de ploeg van Mo Duzgun geen punten pakken, daardoor ging BLC over RFC heen.

RFC - GDC 0-1 (0-1). 0-1 Wesley van der Wardt.

“GDC heeft een goede ploeg, maar gezien de kansenverhoudingen is het niet per se terecht dat we verloren”, baalde RFC-coach Mo Duzgun na afloop. “De groep is te smal gebleken, blessures en schorsingen hebben we niet op kunnen vangen. We hebben nog een lange weg te gaan via de nacompetitie.” 

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie moet RFC het stellen zonder vier geschorste basisspelers. “Zes spelers van ons kregen geel, Jeffrey Leemans zelfs twee keer”, verzuchtte Duzgun, “Bij GDC maar één speler terwijl het om vergelijkbare overtredingen ging.”

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.