Dongen-speler Roshendley Saez (hier op archiefbeeld) scoorde tegen Blauw Geel'38.
Volledig scherm
Dongen-speler Roshendley Saez (hier op archiefbeeld) scoorde tegen Blauw Geel'38. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Punt voor Dongen tegen topploeg Blauw Geel'38: ‘Deze voelt erg goed’

derde divisieDongen pakt het vierde punt van het seizoen door opnieuw gelijk te spelen. De ploeg van coach Osman Erbas weerhield Blauw Geel’38 van de koppositie dankzij een late treffer: 1-1.

Waar hij vorige week tegen Hoogland maar niet wilde vallen, kreeg Dongen in Veghel tegen Blauw Geel’38 wel waar het recht op had. Volgens Erbas kwam zijn ploeg in het eerste bedrijf een aantal keer goed weg. ,,Wij hadden misschien een keer kunnen scoren, maar zij hadden er minstens drie moeten maken”, aldus de Dongense oefenmeester. ,,Onze doelman (Wessel Sprangers, red.) hield ons een aantal keer op de been.”

Eenmaal werd er uiteindelijk gescoord voor rust, door de thuisploeg. Danny Verbakel zette rond het halfuur de openingstreffer op het scorebord. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld volgens Erbas. ,,Zij hadden het balbezit, maar wij creëerden de kansen.”

Voetbalcliché

Het Hoogland-scenario ging vast door de koppies. Maar nu viel de treffer die Dongen probeerde te forceren dus wel. Linksbuiten Roshendley Saez was de gevierde man aan Dongen-kant. ,,Heerlijk dat ie nu wel erin gaat. Deze voelt erg goed”, aldus Erbas. ,,Het is een mooi voetbalcliché: nu beloonden de jongens zich wel. Zelfs de 1-2 hing nog even in de lucht.”

De eerste van drie ontmoetingen met topploegen is voor de Dongenaren prima afgelopen. HSC’21 en Groene Ster wachten nog. Tussendoor krijgt Dongen woensdag nog Excelsior’31 op bezoek in het kader van de KNVB Beker. Mocht dat duel gewonnen worden, dan wacht een mooie ontmoeting met FC Utrecht op sportpark De Biezen.

Blauw Geel’38 - Dongen 1-1 (1-0). 1-0 Danny Verbakel, 1-1 Roshendley Saez.