Volledig scherm
Wieldrecht - Prinsenland © Henk Veenstra

Prinsenland mag alleen nog dromen van titel, WHS doet bovenin volop mee

zaterdag 3BPrinsenland is er niet in geslaagd zich te blijven mengen in de titelstrijd. De ploeg van Daan Uithof speelde 2-2 bij koploper Wieldrecht. Alleen in theorie kan Prinsenland nu nog kampioen worden, wanneer zowel DFC als Wieldrecht de laatste wedstrijd volgende week verliezen en Prinsenland zelf met ruime cijfers wint. WHS en Halsteren strijden tot op de laatste dag voor de overgebleven nacompetitietickets. 

Zowel De Fendert als Klundert kunnen nog in de nacompetitie verzeild raken. Noad’67 speelde zich definitief in veiligheid, door de cruciale wedstrijd tegen het na de winterstop ver weggezakte Klundert met 2-0 naar zich toe te trekken. WHS doet bovenin volop mee, zowel in de derde periode als in de strijd om de vierde plek.

Wieldrechts - Prinsenland 2-2.

Tien minuten voor tijd zag het er wat anders uit toen Remi Sulkers met een wonderbaarlijke omhaal de gasten op voorsprong bracht, 1-2. Drie minuten in blessuretijd schoot aanvoerder Armando Tuur de Dinteloordse droom alsnog aan diggelen.

Voor rust scoorde de thuisploeg al via Aron de Keyzer, voor Prinsenland was Pieter van Est doeltreffend.

De Fendert-DFC 1-2 (0-1) 0-1 Leroy Rubio Rijsdijk, 1-1 Janko Raaijmakers, 1-2 Robin Ramesar.

In de ultieme slotfase tikte DFC uit een vrije trap de beslissende 1-2 binnen. De Dordtenaren namen op dat moment alle risico’s om mee te blijven doen in de kampioensrace. De Fendert-coach André Maas was teleurgesteld na de late ontknoping. ,,We waren zo dicht bij dat voor ons noodzakelijke punt.’’

Kogelvangers-Halsteren 0-3 (0-0) 0-1 Marco Vis, 0-2 Twan van Mechelen, 0-3 Roy van Gils.

Pas in het laatste kwartier nam het voor een plek in de nacompetitie strijdende Halsteren definitief afstand. De formatie van Remco van Haaren moet dan op de ranglijst wel WHS zien te passeren.

Noad’67-Klundert 2-0 (1-0) 1-0 Frank den Engelsman, 2-0 Frank Den Engelsman.

In de eerste helft zag Klundert-spits Jeffrey van Wingerden zijn lob rakelings het doel missen. Loïc Luzolo ontbrak in de voorste lijn van de bezoekers. De formatie van Marco van Dijnsen pakte in de derde periode tot dusver slechts twee punten. Van Dijnsen hoopt dat zijn team het redt. ,,Maar het loopt voor geen centimeter. Ook vandaag was het niet voldoende.’’

Smerdiek-Seolto 0-3 (0-2) Rowan Pruijsers, 0-2 Teun Broere, 0-3 Tom Wijne.

Het doordeweeks gedegradeerde Smerdiek nam in de slotfase met applauswissels afscheid van Erik van Haaften en Levi Lindhout. De 40-jarige Van Haaften gaat volgend seizoen in een lager elftal spelen. Lindhout vertrekt naar Bruse Boys. De wedstrijd zelf had niet al teveel meer om het lijf, hoewel Joey Kiezenberg en Dennis Oudesluijs voor de thuisclub de paal raakten.

WHS-DHV 3-0 (0-0) 1-0 Jeremy de Witte (pen.), 2-0 Peter Hage, 3-0 Glenn Fase.

Na ruim zeventig minuten brak Jeremy de Witte pas de ban, vanaf de strafschopstip: 1-0. Daarna was het hek van de dam. Peter Hage scoorde de 2-0, na een mooie inleidende actie van de jonge invaller Jasper Gunter. Glenn Fase, ook als invaller in het veld gekomen, maakte de 3-0. WHS-coach Leon de Witte was blij met de drie goals in vijf minuten tijd. ,,Daarvoor was het niet goed, alsof er spanning op stond.’’