Volledig scherm
PREMIUM
Emiel van Pelt speelt zondag met Oosterhout tegen TSC, de ploeg waar hij alle jeugdelftallen doorliep. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Oosterhouter Van Pelt klaar om te vlammen: ‘Een droom om tegen TSC te spelen’

stadsderbyBij TSC had hij niet het gevoel een kans in het eerste elftal te krijgen, maar even verderop laat hij als topscorer van de zwart-witte buurman wel degelijk zien het niveau van de derde klasse aan te kunnen. Voor Emiel van Pelt is de aankomende derby van Oosterhout een bijzondere.

,,Ik hoop met heel mijn hart dat ik mag starten.” Voor Van Pelt (19) moet de ontmoeting tussen Oosterhout en TSC - dé derby van de stad - er een worden om nooit te vergeten. Zijn nog prille voetballeven bracht hij door bij de club aan de Warandelaan, de tiener doorliep alle selecties. Vorig seizoen stond hij nog met de Onder 19 in de hoofdklasse: TSC werd glansrijk kampioen. Maar Van Pelt had andere dingen aan zijn hoofd. Een basisplaats? Verre van zeker. En plezier in het spelletje? Verder weg dan ooit.

  1. Halsteren moet Van der Spek maanden missen en haalt oude bekende Bandjar terug

    Halsteren moet Van der Spek maanden missen en haalt oude bekende Bandjar terug

    Halsteren moet het de komende maanden stellen zonder aanvoerder Thomas van der Spek. De polyvalente speler behaalde onlangs zijn diploma en gaat samen met zijn vriendin backpacken. De hoofdklasser heeft snel geschakeld en heeft oude bekende Sigourney Bandjar bereid gevonden om de leegte op te vullen. De ex-prof keert terug uit zijn voetbalpensioen en maakt het seizoen af bij de koploper uit de hoofdklasse B.