Volledig scherm
Emiel van Pelt speelt zondag met Oosterhout tegen TSC, de ploeg waar hij alle jeugdelftallen doorliep. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Oosterhouter Van Pelt klaar om te vlammen: ‘Een droom om tegen TSC te spelen’

stadsderbyBij TSC had hij niet het gevoel een kans in het eerste elftal te krijgen, maar even verderop laat hij als topscorer van de zwart-witte buurman wel degelijk zien het niveau van de derde klasse aan te kunnen. Voor Emiel van Pelt is de aankomende derby van Oosterhout een bijzondere.

,,Ik hoop met heel mijn hart dat ik mag starten.” Voor Van Pelt (19) moet de ontmoeting tussen Oosterhout en TSC - dé derby van de stad - er een worden om nooit te vergeten. Zijn nog prille voetballeven bracht hij door bij de club aan de Warandelaan, de tiener doorliep alle selecties. Vorig seizoen stond hij nog met de Onder 19 in de hoofdklasse: TSC werd glansrijk kampioen. Maar Van Pelt had andere dingen aan zijn hoofd. Een basisplaats? Verre van zeker. En plezier in het spelletje? Verder weg dan ooit.

Het was wikken en wegen voor de Oosterhouter. Bij de blauw-witte formatie kreeg hij gedurende het seizoen inmiddels door dat een plaats in het eerste elftal ver weg was. ,,Toen ben ik gaan rondkijken, en heb ik contact gezocht met Oosterhout. De trainer (Richard van Gils kwam in de zomer over van Altena, red.) ziet het wel zitten in jonge spelers, en geeft die ook vertrouwen.”

Balverliefd

Het voelde vertrouwd, de match tussen Van Pelt en Oosterhout. ,,Ik had het gevoel dat het tijd was voor een frisse start, een nieuwe stap. In een nieuwe omgeving, om de oude Emiel terug te krijgen.” De liefde voor het spelletje is inmiddels weer terug door de overstap naar sportpark De Contreie. En dat betaalt zich uit: de aanvallende middenvelder is samen met Dennis van Munster gedeeld topscorer van de nummer zes van de derde klasse B. Vijfmaal vonden zij het net.

,,De kansen die ik hier tot nu toe heb gehad, zou ik bij TSC nooit gehad hebben”, denkt Van Pelt. Natuurlijk waren er wat scheve gezichten na zijn overstap. TSC-coach Ad van Seeters belde nog even met hem. ,,Hij vond het jammer dat ik vertrok, ook omdat ik gedurende het vorige seizoen nog zei dat ik waarschijnlijk bij TSC zou blijven. Maar ik wilde koste wat het kost in een eerste elftal spelen.”

Quote

Ik wil laten zien dat ik er ben, en dit niveau aan kan

Emiel van Pelt (19)

Zondag ziet hij zijn oude club dus terug, op het sportpark waar hij zijn thuis heeft gevonden. Of hij zijn naam bij de eerste elf op het wedstrijdformulier gaat terugvinden, is nog onzeker. ,,Ik ben in ieder geval klaar om te vlammen, het is een droom die uitkomt om tegen TSC te spelen.”

En dan een doelpuntje meepikken? Nee, drie punten zijn hem meer kostbaar. ,,En natuurlijk laten zien dat ik er ben, en dit niveau aan kan.”