Volledig scherm
PREMIUM
Emiel van Pelt speelt zondag met Oosterhout tegen TSC, de ploeg waar hij alle jeugdelftallen doorliep. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Oosterhouter Van Pelt klaar om te vlammen: ‘Een droom om tegen TSC te spelen’

stadsderbyBij TSC had hij niet het gevoel een kans in het eerste elftal te krijgen, maar even verderop laat hij als topscorer van de zwart-witte buurman wel degelijk zien het niveau van de derde klasse aan te kunnen. Voor Emiel van Pelt is de aankomende derby van Oosterhout een bijzondere.

,,Ik hoop met heel mijn hart dat ik mag starten.” Voor Van Pelt (19) moet de ontmoeting tussen Oosterhout en TSC - dé derby van de stad - er een worden om nooit te vergeten. Zijn nog prille voetballeven bracht hij door bij de club aan de Warandelaan, de tiener doorliep alle selecties. Vorig seizoen stond hij nog met de Onder 19 in de hoofdklasse: TSC werd glansrijk kampioen. Maar Van Pelt had andere dingen aan zijn hoofd. Een basisplaats? Verre van zeker. En plezier in het spelletje? Verder weg dan ooit.

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen