Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

columnNieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanaf vandaag wordt er door de amateurs voor het eerst dit seizoen gevoetbald om de knikkers. Na een voorbereiding van zo'n vier a vijf weken waarin de eerste trainingen en wat oefenwedstrijden op de rol staan, begint nu de lange weg om de beker te pakken. 

Die cup pakken is echter voor veel clubs geen doel op zich. Het is voor spelers en trainers vooral een prettige afsluiting van de voorbereidingsperiode én een opmaat voor de eerste competitiewedstrijd welke pas in het vierde weekend van september afgetrapt zal worden. Voor coaches, een periode van jeugdspelers inpassen, nieuwe aanwinsten leren kennen en wat sleutelen aan de formatie die 'het' dit seizoen moet gaan doen. Geen druk. Lekker.

  1. Tuchtcommissie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkingsvoorstellen
    zon4a

    Tuchtcom­mis­sie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkings­voor­stel­len

    Na een aantal tumultueuze weken kan het in Ossendrecht weer over voetbal gaan. Een drietal spelers kreeg onlangs een torenhoog schikkingsvoorstel voorgeschoteld. Dit naar aanleiding van de ontvangen rode kaarten na de streekderby tussen ODIO en METO die op 3 februari afgewerkt werd. Na een hoger beroep besloot de tuchtcommissie van de KNVB de naam van de spelers echter te zuiveren. Ook de weggestuurde leider Jeffrey Stumpf werd vrijgesproken.