Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

columnNieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanaf vandaag wordt er door de amateurs voor het eerst dit seizoen gevoetbald om de knikkers. Na een voorbereiding van zo'n vier a vijf weken waarin de eerste trainingen en wat oefenwedstrijden op de rol staan, begint nu de lange weg om de beker te pakken. 

Die cup pakken is echter voor veel clubs geen doel op zich. Het is voor spelers en trainers vooral een prettige afsluiting van de voorbereidingsperiode én een opmaat voor de eerste competitiewedstrijd welke pas in het vierde weekend van september afgetrapt zal worden. Voor coaches, een periode van jeugdspelers inpassen, nieuwe aanwinsten leren kennen en wat sleutelen aan de formatie die 'het' dit seizoen moet gaan doen. Geen druk. Lekker.

  1. Vosmeer stijgt met stip, Duiveland overklast SPS
    Zaterdag 4B

    Vosmeer stijgt met stip, Duiveland overklast SPS

    Vosmeer verraste door een overtuigende zege op subtopper WIK’57 te boeken. ,,Na de 0-1 kregen we een boost, dit is een prestatie van formaat. We gaan met een goed gevoel de winterstop in”, was Vosmeer-trainer Frans Ceton stellig. Vrederust boekte een simpele zege op Waarde en ook SC Stavenisse deed goede zaken door hekkensluiter Brouwershaven te kloppen. SPS verloor van koploper Duiveland. ,,Zij hebben meer kwaliteit dan wij, zo simpel is het”, verklaarde SPS-trainer Anton Verweij na afloop.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen