Volledig scherm
Marcel van den Hurck. © ron magielse / pix4profs

Neerlandia en Van den Hurck gaan voor zesde seizoen

TrainerscarrouselNeerlandia gaat door met hoofdtrainer Marcel van den Hurck, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij de zondagvijfdeklasser uit Dorst.

Neerlandia heeft het niet gemakkelijk in zondag 5B. De ploeg ging als nummer elf de winterstop in en weet alleen TPO en De Schutters onder zich. De ploeg hervat de competitie op zondag 20 januari met een uitwedstrijd tegen nummer vier SSW.

Neerlandia kwam onlangs in het nieuws, omdat het gloednieuwe kunstgrasveld en het B-veld tijdens de jaarwisseling beschadigd zijn geraakt door vuurwerk. Het kunstgrasveld heeft vijf schroeiplekken, het B-veld zit vol met gaten.

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen