Jesse Mouws
Volledig scherm
Jesse Mouws © Pix4Profs / Joris Knapen

Moerse Boys nog altijd zonder zege na nederlaag in ‘Corso-derby’

hoofdklasse BOok na zes wedstrijden wacht Moerse Boys nog op de eerste overwinning in de hoofdklasse B. De ploeg uit Klein-Zundert ging onderuit in een ware ‘Corso-derby’ tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde, 3-2.

In Zundert is het bloemencorso op de eerste zondag van september, in het Gelderse Lichtenvoorde is dat een week later. Er was dus sprake van een ware Corso-derby. Die werd gewonnen door de thuisploeg. 

Weer kwam Moerse Boys vroeg op achterstand, deze keer uit een corner. ,,Daar was Longa’30 steeds gevaarlijk uit. Ik vond ons voetballend beter, we hadden de overhand op het middenveld, de tweede bal was voor ons en dat resulteerde in kansen”, aldus Ronald Rombouts, die de honneurs waarnam bij afwezigheid van de hoofdtrainer. Jurgen Arnouts ontbrak bij Moerse Boys vanwege privéomstandigheden. 

Uiteindelijk kwam Moerse Boys nog voor rust op voorsprong. Eerst schoot Jesse Mouws raak, een minuutje later knalde Cas van den Broek vanaf afstand binnen: 1-2. ,,Maar daarna ebde het weg bij ons”, zag Rombouts. Longa’30 kwam langszij en nam de wedstrijd weer over. Weer een nederlaag voor Moerse Boys. 

Van wanhoop is nog geen sprake. ,,We laten telkens zien dat we wat te vertellen hebben. Het vertrouwen is er, net als het idee dat het een keer onze kant op gaat vallen. Maar we moeten de wedstrijd beter leren controleren. Verdedigend moet het beter, maar ook wat betreft kansen afmaken.”

Volgende week treft Moerse Boys in eigen huis - waar het nog altijd ongeslagen is - het eveneens kwakkelende Nuenen, dat zelf nog puntloos is. 

Longa’30 - Moerse Boys 3-2 (1-2). 1-0 Jelme Stevens, 1-1 Jesse Mouws, 1-2 Cas van den Broek, 2-2 en 3-2 Thom Berendsen.