Volledig scherm
Edwin Jaspers © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Moerse Boys loopt in slotfase weg bij Rood-Wit in wervelende derby op ‘t Heike

zondag 1BIn een attractief duel hebben Rood-Wit en Moerse Boys zaterdagavond de toeschouwers vermaakt. Beide ploegen speelden voor de overwinning, maar de gasten waren de gelukkige. Door twee late doelpunten werd het uiteindelijk een ruime zege: 0-3. Verdediger Leroy Daems maakte het verschil. In de slotminuten zorgden Sjors Goossens en Mitchel van Overveld ervoor dat de overwinning nog wat meer kleur kreeg.

De eerste helft begon stormachtig. De gastheren waren vastbesloten de huid duur te verkopen. Met opportunistisch spel en razend enthousiasme werd Moerse Boys overrompeld. De ploeg van Jurgen Arnouts kwam moeilijk aan voetballen en had de handen vol op ‘t Heike.

Het leverde een aantal mogelijkheden voor het doel van de stoïcijns keepende Tom Magielse op, maar de ploeg van Jack Sweres vergat de koploper pijn te doen. Mede dankzij de bedrijvige aanvalsleider Edwin Jaspers kwam Moerse Boys echter niet onder de druk vandaan. Buitens een magisch moment van de jonge maestro Cas van den Broek, die op slag van rust met een magistrale stift Rood-Wit-doelman Andy Steging liet sidderen. De poging ging echter nipt over.

Inspirator Arnouts

Na de rust bleek Arnouts zijn ploeg geïnspireerd te hebben. Moerse Boys kreeg steeds meer vat op een spel van de thuisploeg. Langzaamaan werd dat gevolgd door een omsingeling. De wil bij Rood-Wit bleef sterk, net als het karaktervolle strijdplan waar niet van af werd geweken, maar de koploper nam het heft in handen. Cas van den Broek en Mitchell van Overveld raakten zelfs het houtwerk. Een waarschuwing, waar het niet bij bleef.

Daems de gevierde man

Beide ploegen besloten geen genoegen te nemen met een punt, tot genoegen van de massaal toegestroomde supporters. Voor het doel van Magielse werd Jaimy de Visser gevaarlijk. Toch was het uiteindelijk prijs aan de andere kant. Leroy Daems bleek het goudhaantje. De verdediger gaf het laatste tikje na een hoekschop: 0-1.

Het bleek het startsignaal van een slotoffensief van de thuisploeg. Echt gevaarlijk werd het echter niet meer. Moerse Boys profiteerde zelfs optimaal van de weggegeven ruimtes en liep via Sjors Goossens en Mitchel van Overveld zelfs uit naar 0-2 en 0-3. 

Bekijk hier de treffer van Leroy Daems.

Volledig scherm
Edwin Jaspers wordt omringd door spelers van Moerse Boys © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden
Volledig scherm
Boy van Steen wordt omringd door spelers van Moerse Boys © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus
  1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
    amateurvoetbal

    Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

    Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.