Archiefbeeld van SAB, dat dit seizoen thuis met 2-0 PCP versloeg.
Volledig scherm
Archiefbeeld van SAB, dat dit seizoen thuis met 2-0 PCP versloeg. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Malinka verlaat Advendo en kiest voor SAB

TrainerscarrouselMartijn Malinka is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van SAB. De 38-jarige Bredanaar komt over van Advendo en volgt bij de Bredase vierdeklasser Meindert Dijkstra op.

,,Ik ben erg blij dat ik bij SAB aan de slag kan. De optie was er om bij Advendo te blijven, maar toen SAB kwam was na een goed gesprek de keuze snel gemaakt”, laat Malinka weten. 

De oefenmeester begon zijn carrière als jeugdtrainer bij Advendo en keerde via de vaandelteams van PCP en DIA in november vorig jaar als hoofdtrainer terug op het oude nest. Na een half seizoen aan het roer van Advendo verkast Malinka naar SAB.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.