Volledig scherm
Archiefbeeld van het duel tussen Madese Boys en FC Tilburg. © Beeld Werkt

KNVB zet streep door pikante bekerontmoeting Madese Boys en FC Tilburg: 'Nog veel emotie'

updateDe clash tussen Madese Boys en FC Tilburg in de districtsbeker is van het programma gehaald. De ploegen waren aanvankelijk in dezelfde poule ingedeeld, maar de KNVB heeft het schema omgegooid vanwege het verhitte verleden dat de twee ploegen hebben.

De ploegen haalden eind vorig seizoen het nieuws, toen het onderlinge nacompetitieduel ontaardde in een vechtpartij tussen beide supportersgroepen. De KNVB bevestigt dat het uit de hand gelopen duel de aanleiding is geweest om Madese Boys in een andere poule in te delen. 

,,Er was sprake van een landelijke bekerloting. Hierbij is geen enkele wedstrijd op voorhand uitgesloten. Toen de landelijke loting uitwees dat de twee ploegen elkaar tegen zouden komen, hebben de clubs contact opgenomen met hun verenigingsadviseur. De clubs gaven aan dat er nog veel emotie was omtrent deze wedstrijd. Daarom is besloten een oplossing te zoeken, wat nu betekent dat Madese Boys van poule is gewisseld", laat de woordvoerder van de KNVB weten.

Naast FC Tilburg zou Madese Boys het aanvankelijk opnemen tegen Hilvaria en Real Lunet. In de nieuwe indeling treft de ploeg van trainer Mark Klippel Roda Boys/Bommelerwaard (zaterdag 1 september om 17.00 uur), Emplina (zondag 9 september om 14.30 uur) en GRC 14 (zaterdag 15 september om 17.00 uur).

  1. Tuchtcommissie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkingsvoorstellen
    zon4a

    Tuchtcom­mis­sie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkings­voor­stel­len

    Na een aantal tumultueuze weken kan het in Ossendrecht weer over voetbal gaan. Een drietal spelers kreeg onlangs een torenhoog schikkingsvoorstel voorgeschoteld. Dit naar aanleiding van de ontvangen rode kaarten na de streekderby tussen ODIO en METO die op 3 februari afgewerkt werd. Na een hoger beroep besloot de tuchtcommissie van de KNVB de naam van de spelers echter te zuiveren. Ook de weggestuurde leider Jeffrey Stumpf werd vrijgesproken.