Volledig scherm
© Carla Vos

KNVB Bekerloting: Ajax-icoon Sjaak Swart bepaalt zaterdag het lot van VV Dongen

VV Dongen gaat zaterdag in de pot voor de loting van de TOTO KNVB beker. Deze wordt verricht in Utrecht tijdens het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival.

In de Jaarbeurs wordt alleen geloot voor de eerste kwalificatieronde. In totaal worden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor een knock-outwedstrijd die gespeeld wordt in het weekeinde van 17 en 18 augustus. De loting wordt verricht door Ajax-icoon Sjaak Swart.

Dongen heeft zich geplaatst voor deze eerste kwalificatieronde, omdat alle derdedivisionisten automatisch instromen in de profbeker. 

De winnaars van de eerste ronde gaan naar de tweede kwalificatieronde waarvoor eind augustus geloot wordt en die midweeks in september wordt gespeeld. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, waarin de profclubs erbij komen.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.