Volledig scherm
Klundert zette vier spelers in het zonnetje die afgelopen seizoen zijn gestopt: Christian Fuanani, Ferry Littooy, Poger Mukoko en Jeroen Veger © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Klundert neemt afscheid van een ‘gouden generatie’

Klundert heeft zaterdagmiddag afscheid genomen van vier spelers van de gouden generatie, een kwartet dat deel uitmaakte van het team dat het met de dorpsclub tot in de eerste klasse schopte: Christian Fuanani, Ferry Littooy, Poger Mukoko en Jeroen Veger.

De vier namen het met een gelegenheidselftal op tegen de hoofdmacht van vandaag. Coryfeeën van weleer als Aries Nieuwkerk, Jelle Schoep, Edgar van der Giesen en Leon Leyten maakten eveneens hun opwachting. Het All Star-team stond onder leiding van succescoach Arno Gabriëls, arbiter was Jack van Hulten. 

Vijf minuten voor tijd kregen ze een applauswissel. De stand was toen 2-2. Later in de middag volgde tijdens de nieuwjaarsreceptie nog de officiële huldiging.

Poger Mukoko is enkel nog actief als jeugdtrainer bij de club, Christian Fuanani balt mee bij de veteranen, Jeroen Veger koos voor een vriendenteam bij Internos en Ferry Littooy haakte noodgedwongen af met een versleten heup. 

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen