Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Geerligs in actie © Pix4Profs / Joris Knapen

Keeper Geerligs groeide op bij Roosendaal, maar werd volwassen bij Kruisland

Kruisland tegen Roosendaal is een derby, een topper én een weerzien van veel oude bekenden. Iedere speler van een van beide teams kent jongens van de tegenpartij. Zo ook Martijn Geerligs (22), doelman van SCK

Geboren in Blaricum begon zijn carrière bij FC Weesp. ,,Daar heb ik tot 2011 gevoetbald. Daarna zijn we naar Roosendaal verhuisd en kwam ik bij RKVV Roosendaal terecht”, legt hij uit. Jongens als Wesley Kotta, Levy Schotel, Dylan Mathijssen en Roy de Weert waren zijn teamgenoten. Hij speelde er in de C1, de B1, de A1 en mocht onder Jurgen Arnouts ook debuteren in het eerste. Maar samen met vriend Levy Schotel verkaste hij naar buurman Kruisland. ,,Bij Kruisland was er echt de ambitie om hogerop te geraken, dat miste ik bij Roosendaal een beetje”, licht hij zijn overstap toe.

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.