Volledig scherm
UVV en Irene op archief © Pix4Profs / Johan Wouters

Irene’58 verder in de problemen, Gilze verliest van kampioen

zondag 3BIrene ‘58 leed een kansloze nederlaag bij Groen Wit en zakt steeds verder richting de gevarenzone. Oosterhout en UVV ‘40 hielden elkaar in evenwicht, net als Baardwijk en Waspik. Gilze verloor van kampioen DESK en TSC won bij OVC ‘26. Ook Bavel en SCO wonnen hun wedstrijden.

Groen Wit-Irene ‘58 5-2 (3-0) 1-0 Oualid Saadouni, 2-0 Mouhcine Zerouali, 3-0 Yassine el Allouchi, 4-0 Zakaria Zerouali, 5-0 Mouhcine Zerouali, 5-1 Dennis van Halderen, 5-2 Sander van Mook.
Groen Wit-trainer Martijn van Galen: “We hebben een prima pot gespeeld. Een klein smetje wordt gevormd door de twee tegentreffers.” Zijn collega van Irene'58, Paul van Dijk, had een tamelijk kansloos Irene’58 gezien. “Tot aan de 1-0 ging het nog wel, daarna zijn we simpelweg weggetikt.”

Oosterhout-UVV ‘40 3-3 (3-2) 0-1 en 0-2 Jonathan van Eerd, 1-2 Yamani el Aharchaou, 2-2 Emiel van Pelt, 3-2 Stijn Biemans, 3-3 Sjoerd den Dekker.
“De eerste helft was misschien wel het beste wat we dit seizoen hebben laten zien,” zei Johan Gabriels, trainer van UVV ‘40. “Drie momenten van onachtzaamheid nekken ons.” Richard van Gils van Oosterhout: “Het was een hele open wedstrijd met een curieus scoreverloop. De uitslag is denk ik terecht, maar beide ploegen schieten er weinig mee op in de periodestrijd.”

ZIGO-SCO 2-3 (1-1) 0-1 Diogo Carvalho Apolonia, 1-1 Jason van Dongen, 1-2 Apolonia, 1-3 Tom Rijvers, 2-3 Michele Tafuni.
Stephan Baghus, interim-trainer van SCO had complimenten voor zijn jonge ploeg. “We zijn nu echt als een team aan het winnen en hebben stappen gemaakt in volwassenheid. Ja, daar ben ik trots op.”

Bavel-RWB 4-1 (2-1) 1-0 Robin Adriaansen, 2-0 Daan Diepstraten, 2-1 ..., 3-1 Erik Meijerink, 4-1 Sander van Gils.
Osman Erbas, trainer van Bavel: “Vandaag waren we een maatje te groot voor de tegenstander. Het enige kritiekpunt kan zijn dat we niet een nog hogere uitslag hebben weggezet. Maar het was een prima pot van onze kant.”

DESK-Gilze 3-1 (2-0) 1-0 Freek van Eembergen, 2-0 Daan van Loon, 2-1 Stan de kock, 3-1...
Gilze-trainer Jeremy Buchly: “Absoluut geen schande. We hebben verloren van de beste ploeg in deze competitie.”

Baardwijk-Waspik 1-1 (1-1) 1-0 Dylan den Ekster, 1-1 Wil Vervoort.
Eugene van der Heijden, trainer van Waspik: “We hebben een stapje gezet op de ranglijst, maar er had meer in gezeten. Bij een 1-1 stand keurt de scheidsrechter een zuivere goal van ons af.”

OVC ‘26-TSC 0-3 (0-0) 0-1 en 0-2 Tim Rubenkamp, 0-3 Tyrone Zschusschen.
Ondanks de winst was TSC-trainer Ad van Seeters niet tevreden met het spel van zijn ploeg. “Het was veel te plichtmatig van onze kant,” zei hij.

  1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
    amateurvoetbal

    Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

    Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.