Volledig scherm
Aart Veldhof (links) op archiefbeeld. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Interesse genoeg, maar Aart Veldhof blijft zeker nog één jaar bij Baronie

Aart Veldhof speelt ook volgend jaar bij Baronie. De 26-jarige middenvelder had opties om te vertrekken, maar heeft zijn woord aan de Bredase hoofdklasser gegeven. ,,Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Baronie", verklaart Veldhof zijn keuze om te blijven. 

,,Ik heb in het begin wel even getwijfeld, had nog een mooie optie, maar het voelde niet als het juiste moment. Dat trainer Jurriaan van Poelje blijft, speelt ook een belangrijke rol. En ik woon in Breda, kan lekker op de fiets naar de club."

Die oefenmeester is blij met de verlenging van zijn middenvelder. ,,Hij laat zien dat niet het geld, maar een goed gevoel bij de club, trainer en spelersgroep de doorslag geeft. Hij is voor mij een van de belangrijkere spelers in de selectie." Van Poelje roemt de mentaliteit van Veldhof. 

Cement

,,Ik noem Aart het cement tussen de stenen. Hij gaat voorop in de strijd, is het toonbeeld van de wil, het gif en de drang om te winnen. Dat slaat ook over op andere spelers, hij neemt anderen daarin mee. Daarnaast is hij fysiek sterk, verbaal aanwezig op het veld en een verlengstuk van mij. Het is fijn om zo'n speler centraal in de as te hebben staan."

Van Poelje weet dat er aan Veldhof getrokken werd door andere clubs, net als aan sommige ploeggenoten. ,,Wij hebben niet de financiële middelen om met die clubs te concurreren, maar hebben een goed verhaal en een plan. Spelers kiezen voor een bepaald soort sfeer, dat blijkt maar weer. Hopelijk kunnen we de rest van de groep ook zo veel mogelijk bij elkaar houden.”

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 1. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 2. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 3. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.