Het was het kantelpunt in het seizoen van Dongen: het duel met FC Lienden, half oktober. Na zeven competitiewedstrijden zonder overwinning werd Lienden met 4-1 verslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was het kantelpunt in het seizoen van Dongen: het duel met FC Lienden, half oktober. Na zeven competitiewedstrijden zonder overwinning werd Lienden met 4-1 verslagen. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Hoe Dongen het cynisme te boven kwam en de top van de derde divisie beklom

analyseHet seizoen van Dongen zit er noodgedwongen op. Het was een seizoen van uitersten. Van cynisme, veerkracht, en bravoure. Het verhaal van De Kanaries gevangen in drie momenten.

Zondag 29 september 2019, iets voor half vijf. De supporters van Dongen druipen af van de tribune. Ze hebben hun ploeg zojuist met minimale cijfers zien verliezen van HSC’21. Om moedeloos van te worden. Al in de vierde minuut ging het fout op sportpark De Biezen: 0-1 voor de bezoekers. Balverlies van Nassim Asrih - de flegmatieke aanvaller kan het hart van Dongense aanhanger in de eerste duels van het seizoen maar moeilijk veroveren - werd in de afgelopen negentig minuten veelvuldig met het nodige cynisme ontvangen. En de bal wil er maar niet in, terwijl de stromende regen op het hoofdveld neerdaalt.