Volledig scherm
PREMIUM
Dave Schoenmakers van Achtmaal wordt gevolgd door Sjoerd Willemsen van Wernhout © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Hoe de 15-jarige Dave Schoenmakers doorbrak bij dorpsclub Achtmaal

HET SEIZOEN VANWat een jaar is het geweest voor Dave Schoenmakers van VV Achtmaal. Op zijn veertiende trainde hij mee met de selectie, op zijn vijftiende debuteerde hij verdienstelijk. Zijn doorbraak leverde hem een proeftraining op bij NAC. Uitgerekend op dát moment, liep hij een serieuze enkelblessure op.

Wat deed jij eigenlijk op je veertiende? Dave Schoenmakers werd vorig jaar november, vlak voor zijn vijftiende verjaardag in december, bij het eerste gehaald van vierdeklasser Achtmaal. Trainer John van Aert wilde hem op de training aan het werk zien. Meespelen mocht nog niet. ,,In het begin was het wel spannend”, moet hij toegeven als hij terugblikt op zijn eerste paar trainingen met mannen die soms wel twee keer zo oud waren. ,,De eerste paar keer keek ik vooral de kat uit de boom. Maar na een paar trainingen merkte ik tijdens de partijtjes dat ik wel beter mee kon.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.