Volledig scherm
PREMIUM
Sam van de Kreeke aan de bal namens ASWH. © Henk Veenstra

Halsternaar Van de Kreeke schoot ASWH naar de amateurvoetbalelite: ‘Mijn belangrijkste goal ooit’

HET SEIZOEN VANDe naam ‘Sam van de Kreeke’ staat met gouden letters in de geschiedenisboeken van ASWH. Eigenhandig schoot de stilist uit Halsteren zijn ploeg naar de tweede divisie. ,,De belangrijkste goal uit mijn carrière, zeker weten.”

Zaterdag 8 juni, 16.30 uur. Finale om promotie, FC Lienden - ASWH. De thuisploeg verdedigt een 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd, maar staat op eigen veld na 95 minuten voetbal met 0-1 achter. Een verlenging dreigt. Maar dan fluit de scheidsrechter voor een vrije trap in het voordeel van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Randje zestien. Invaller Van de Kreeke neemt plaats achter de bal. Hij bestudeert met een timmermansoog de afstand naar het doel, de vijf man in de muur en de positie van de doelman. ,,Normaal neemt Mels van Driel de vrije trappen, maar deze keer zei hij: neem jij 'm maar”, blikt de hoofdrolspeler terug. 

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.