Halsteren na prachtgoals voorbij Gemert

videoHalsteren is het seizoen in de hoofdklasse B begonnen met een 2-1 zege op Gemert. Dankzij prachtgoals van Robert Braber en Francis Kabwe Manengela begon de ploeg van Ruud Pennings en Peter Pijpers met drie punten.

In de eerste 25 minuten overliep Halsteren het Gemert van Reinald Boeren. Met nieuwelingen Francis Kabwe Manengela en Jay-Jay Meierdres op de spits en op de vleugel en de nieuwe middenvelders Robert Braber en Karim Didi werd aanvallend verzorgd voetbal gespeeld. Dat leidde al na 12 minuten tot de openingstreffer. Met een schitterende voorzet bediende Karim Didi de compleet vrijstaande Braber, die koppend voor de 1-0 zorgde.

Acht minuten later lag de tweede er al in. Kabwe Manengela, deze zomer overgekomen van Goes zag de keeper iets voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf een meter of 25 over hem heen in de bovenhoek. Een verdiende voorsprong; er leek geen wolkje aan de lucht.

Volledig scherm
Braber kopt de 1-0 binnen. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Uit het niets kwam Gemert terug in de wedstrijd. Een afvallende bal werd door Halsteren niet weggewerkt en kwam voor de voeten van Willem den Dekker. Hij haalde verwoestend uit: 2-1. Het bracht Halsteren in evenwicht en Gemert terug in de wedstrijd. 

In de tweede helft kreeg Halsteren wat kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar doelman Bono Barten en de paal stonden een treffer in de weg. Daardoor mocht Gemert hopen op een puntje. Met veel strijd leek die gelijkmaker er alsnog te komen, maar Jasper Lalisang schoot in de slotminuut in het zijnet. 

  1. Cluzona heeft historische periodetitel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘
    Zondag 2E

    Cluzona heeft histori­sche periodeti­tel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘

    De naam is inmiddels in iedere uithoek van West-Brabant stevig gevestigd. En dat voor een vereniging die voluit geschreven eigenlijk geen naam heeft. Daar waar Cluzona (Club Zonder Naam) langskomt, daar galmt het bezoek van de tweedeklasser nog weken na. De kantinejuffrouw van het Tilburgse Sarto kan haar borst natmaken, want haar clublokaal kan zondag zomaar decor worden van een historische mijlpaal voor de club uit Wouw.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen