Volledig scherm
PREMIUM
Luc van Dongen in actie tijdens de training. © Pix4Profs-Ron Magielse

Groen bloed door de aderen UVV’40-keeper Van Dongen: ‘Op zondag is het voetbal, voetbal en voetbal’

De 21-jarige Luc van Dongen heeft nog een lange carrière voor zich. De ambitieuze doelman is ondanks zijn leeftijd echter een ervaren rot bij UVV’40. De club is zijn tweede thuis.

Het vooroordeel over de keeper bestaat nog altijd. Prettig gestoord, een beetje gek en een tikkeltje op zichzelf. Eenzaam is de uitoefening van het ambacht doelwachter. Uitgekafferd bij een fout, een compliment na een knappe reflex. Letterlijk en figuurlijk een dwarsligger.

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.