Volledig scherm
Jordi Nijs op archiefbeeld © Chris van Klinken / Pix4Profs

Giannotta verlaat Halsteren voor Amerikaans avontuur, Nijs stopt vanwege blessure

transferHalsteren moet het volgend seizoen doen zonder doelman Mike Giannotta (19). De tweede keeper van de hoofdklasser gaat een jaar in Amerika voetballen en studeren. Aanvaller Jordi Nijs is per direct gestopt vanwege een slepende enkelblessure.

Giannotta speelde sinds vorig seizoen bij Halsteren en kwam voornamelijk in actie in bekerduels. ,,Ik heb hier een leuke tijd, maar het avontuur in Amerika lijkt me heel gaaf: een nieuwe ervaring, goed voor mijn ontwikkeling, ook buiten de sport om.” De doelman die de jeugdopleiding van Willem II doorliep gaat - onder voorbehoud van nog één test - aan de slag bij de Olivet Nazarene University en gaat spelen voor de ONU Tigers in Chicago. ,,Wij gunnen hem die kans. Mike is een zeer talentvolle keeper, dus wij hopen dat hij na zijn avontuur zijn weg naar ons sportpark weer weet te vinden”, aldus Ron van Nijnatten, technisch manager van Halsteren.

Het verhaal van Nijs is triester. In zijn derde jaar bij Halsteren wordt hij vooralsnog geplaagd door blessureleed. Zijn slepende enkelblessure dwingt hem een moeilijke keuze te maken: hij stopt per direct en gaat zich volgens de club volledig richten op zijn herstel. Waar de aanvaller volgend seizoen speelt is nog niet duidelijk. 

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.