SLEEUWIJK , 8-6-2019 , VVAC - Oosterhout , Sportpark De Roef , 3e Klasse , Oosterhout verliest met 2-0
Volledig scherm
SLEEUWIJK , 8-6-2019 , VVAC - Oosterhout , Sportpark De Roef , 3e Klasse , Oosterhout verliest met 2-0 © Peter Verheijen

Geen promotie voor Oosterhout en Vrederust, RFC redt het niet en degradeert

nacompetitieDe promotiedromen van Oosterhout zaterdag en Vrederust spatten uiteen in de finale. Voor de zaterdagtak van RFC viel het doek; de ploeg van coach Mo Duzgun degradeert naar de vierde klasse.

Al na vier minuten zette Niels Paardekooper zijn ploeg Patrijzen met een afgemeten vrije trap op voorsprong tegen Vrederust. Niet veel later deelde Sven Rentmeester met een strakke streep over de grond een flinke mentale dreun uit: 0-2. Waar Vrederust naar voren liep voor de aansluitingstreffer, daar kreeg het na 28 minuten spelen het deksel op de neus. In een tegenaanval maakte Angelo Janse een definitief einde aan alle promotieambities van Vrederust. Op slag van rust counterde Patrijzen naar een marge van vier.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was niet anders. Ondanks dat Vrederust na rust de wind in de rug had, deelde Patrijzen vrij snel de nekslag uit. Niels van Prooyen stond aan het einde van een Zeeuwse aanval. In het laatste halfuur haalde Patrijzen langzaam het voet van het gaspedaal en liet het initiatief over aan de gasten uit Halsteren. In opnieuw twee razendsnelle counters bepaalden Sven Rentmeester en Ramon Verstrate de eindstand op 0-7. Vrederust blijft zaterdag vierdeklasser.

Vrederust – Patrijzen 0-7 (0-4). 0-1 Niels Paardekooper, 0-2 Sven Rentmeester, 0-3 en 0-4 Angelo Janse, 0-5 Niels van Prooyen, 0-6 Rentmeester, 0-7 Ramon Verstrate.

Oosterhout zaterdag

Een slordig spelend Oosterhout kon geen vuist maken tegen VVAC, derdeklasser uit Ottoland die streed tegen degradatie. Op het veld van Sleeuwijk ontwikkelde zich een typische finale: beide ploegen wilden absoluut niet verliezen. Kansen waren er in de eerste helft ook amper te noteren.

In de eerste minuut na rust was het meteen raak voor de ploeg uit Ottoland. Bart Koomans kreeg een niet te missen kans aangeboden: 0-1. In het restant van die tweede helft kwamen de Oosterhouters tweemaal goed weg bij ballen die nog maar nipt van de lijn gehaald konden worden.

Het werd alles of niets voor Oosterhout, wat in de tachtigste minuut een doelpunt opleverde. Althans, dat dacht iedere toeschouwer op het goedgevulde sportpark. De scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een overtreding die voorafging aan de goal, waarbij het laatste zetje werd gegeven door invaller Kevin Ernst. Een discutabele beslissing, maar hij telde dus niet.

Aan de andere kant viel-ie uiteindelijk wel: de 0-2 van Daan Kamperman maakte een einde aan alle promotie-aspiraties van Oosterhout. 

RFC zaterdag

Met 5 geschorste spelers en 1 speler die vanwege een geplande vakantie afwezig waren, stond RFC een moeilijke middag te wachten. Op het sportpark van Kozakken Boys in Werkendam leed RFC tegen het Zuid Hollandse Groot Ammers een 0-2-nederlaag en degradeert daardoor naar de vierde klasse.

RFC - Groot Ammers 0-2 (0-1) - 0-1 Yannick de Bondt, 0-2 Koos Pott

RFC liet voor rust de kansen liggen. Ron van de Wulp en Timo Kerstens hadden pech met hun acties. Na rust probeerde RFC alles om de 0-1 weg te werken, maar liep in de slotfase tegen een onoverkomelijke 0-2-achterstand aan. ,,Een te krappe selectie heeft uiteindelijk zijn tol geëist. Het had nooit zover mogen komen. Dit doet echt pijn”, treurde RFC trainer Mo Dugun na afloop.