Daniel Zwanenburg (tweede van rechts) nam The Gunners bij de hand tegen VVC'68.
Volledig scherm
Daniel Zwanenburg (tweede van rechts) nam The Gunners bij de hand tegen VVC'68. © Pix4Profs | Joris Knapen

Gat in het net nekt Alliance, hattrick Daniel Zwanenburg helpt The Gunners langs VVC’68

zaterdag 4CBoeimeer herpakte zich na de blamage vorige week door met 0-2 van Alliance te winnen. The Gunners won op bezoek bij VVC’68 dankzij een ijzersterke Daniel Zwanenburg. Het zaterdagelftal van Baronie zag in de laatste minuut twee punten door de vingers glippen.

PCP – Internos 0-3 (0-2) 0-1 Mike van Noord (pen.), 0-2 Moreno Mertens, 0-3 Davy Wouters. 
PCP was volgens coach Hassan Lammou niet veel slechter dan Internos. De Bredanaars zijn nog zoekende naar de beste formatie en gingen minder goed met de kansen om. “Zij maakten de kansen af. We creëerden wel kansen, maar misten onze spits en die is belangrijk voor ons als het om het laatste zetje gaat”, aldus Lammou.

Baronie zat. – DHV 1-1 (0-0) 1-0 Tom van Beek, 1-1 Edgar van der Giesen (pen.).
“Eigenlijk beschamend voor een club als Baronie dat we als standaardelftallen naar een erg slecht B-veld worden gedirigeerd terwijl de onder 19 op het hoofdveld speelt. Uiteindelijk kwam er in mijn ogen een verdiend gelijkspel op het bord na een wedstrijd waarin beide partijen weinig kansen creërden,” keek DHV-trainer Erik van der Giesen terug. De bezoekende gelijkmaker viel in de 95ste minuut.

VVC’68 – The Gunners 3-5 (1-1) 1-0 Ricky Willigers, 1-1 en 1-2 Daniel Zwanenburg, 2-2 Stijn Heideman, 2-3 Nick Collins, 3-3 Ferry Meyer, 3-4 e.d., 3-5 Zwanenburg. 
The Gunners-trainer René van Nijnatten lag met griep op bed. “Ik had contact met mijn assistent en ik begreep dat ze het als collectief goed gedaan hebben”, lachte Van Nijnatten. Wat Van Nijnatten niet wist, was dat de assistent-trainer van The Gunners in de rust op het punt stond om Zwanenburg te wisselen. ,,Ik wachtte hier nog even mee, omdat ik een tactische zet van de tegenstander verwachtte en daarop wilde reageren. Toen begon het te lopen bij Daniel", lachte assistent Jeroen Ras.

Dosko – DVO’60 2-4 (1-2) 0-1 Matthijs van Noordenne, 0-2 Rody van den Bergh, 1-2 Faissal Hadouch, 1-3 Bert Gerritsma, 1-4 Rody van den Bergh, 2-4 Sinan Yildiz.
Dosko-trainer Ahmed Arslan vond dat zijn ploeg voor rust de kans op een zege liet liggen. “We kregen twee enorme kansen maar benutten die niet. Na de 1-3 was het duel gespeeld”. DVO'60-collega Wouter van den Vendel was het daarmee eens. “Voor rust hadden zij misschien voor moeten staan, maar in de tweede helft waren wij heer en meester.”

Alliance – Boeimeer 0-2 (0-1) 0-1 Danny Ummels, 0-2 Rick Dielemans.
Het moment van de wedstrijd was vlak voor rust. Ruben Brugmans scoorde de 1-1, maar door een gat in het net rolde de bal aan de achterkant weer uit het doel. “Nog nooit meegemaakt,” gaf Alliance-trainer Ronald van Oeveren aan. Boeimeer-trainer Lorenzo Boudewijns stak er een stokje voor. “Alliance had een prachtige aanval en rondde het goed af, maar de bal lag niet in het doel. Ik riep vragend aan de scheidsrechter dat de bal toch in het net moet liggen om een doelpunt te maken.” 

Van Oeveren: “Opvallend was dat ondanks onze aanwijzingen de scheidsrechter niet naar het gat ging kijken, maar bij aanvang van de tweede helft alsnog het net van dat doel keurde”. De uiteindelijke nederlaag weet Van Oeveren niet aan het voorval; “Kansen afmaken was vandaag een groot probleem”.

Vrederust was vrij.