Volledig scherm
© Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Feller Dongen troeft OJC af en heeft meer lucht

DERDE DIVISIEDongen heeft zaterdagavond in de derde divisie zondag met 0-2 gewonnen van OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Ruud Kaiser was iets gretiger dan zijn tegenstander en boekte een belangrijke zege.

Roshendley Saez schoot in de 59ste minuut de 0-1 binnen. Hij deed dat uit een hoekschop. Drie minuten voor tijd benutte Jan Gerrits een strafschop na een overtreding van OJC-invaller Ritchie van Ooijen op Saez. Laatstgenoemde keerde pas vorige week terug na vijf maanden blessureleed.

OJC kreeg wel wat kansen, maar Dongen verdiende te winnen. ,,Zij waren feller en wij kwamen afspraken niet na”, zei de teleurgestelde OJC’er Joeri Theunisse. Saez: ,,Het was niet mijn beste wedstrijd. Ik zit op zeventig, vijfenzeventig procent van mijn kunnen. Gelukkig hebben we met zijn allen hard gewerkt en een belangrijke zege geboekt.” OJC blijft onderin bungelen in de tussenstand en staat zestiende, Dongen stijgt naar plek acht.

  1. MOC'17 kanonnenvoer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24
    zondag 3A

    MOC'17 kanonnen­voer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24

    RBC leeft weer. Afgelopen zomer transformeerde de ploeg van trainer Koos Waslander tot een ware voetbalmachine. Met een half dozijn aan nieuwkomers in de basis walste in de tweede helft over MOC’17 heen: 7-2. Hoeven kende tegen HVV'24 een heuse houdini-act. Met tien man en een 1-3-achterstand ging Hoeven de rust in. Na rust kreeg de ploeg van trainer Eric Koenraads vleugels en boog het de achterstand om tot een 4-3-overwinning.