Volledig scherm
© Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Feller Dongen troeft OJC af en heeft meer lucht

DERDE DIVISIEDongen heeft zaterdagavond in de derde divisie zondag met 0-2 gewonnen van OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Ruud Kaiser was iets gretiger dan zijn tegenstander en boekte een belangrijke zege.

Roshendley Saez schoot in de 59ste minuut de 0-1 binnen. Hij deed dat uit een hoekschop. Drie minuten voor tijd benutte Jan Gerrits een strafschop na een overtreding van OJC-invaller Ritchie van Ooijen op Saez. Laatstgenoemde keerde pas vorige week terug na vijf maanden blessureleed.

OJC kreeg wel wat kansen, maar Dongen verdiende te winnen. ,,Zij waren feller en wij kwamen afspraken niet na”, zei de teleurgestelde OJC’er Joeri Theunisse. Saez: ,,Het was niet mijn beste wedstrijd. Ik zit op zeventig, vijfenzeventig procent van mijn kunnen. Gelukkig hebben we met zijn allen hard gewerkt en een belangrijke zege geboekt.” OJC blijft onderin bungelen in de tussenstand en staat zestiende, Dongen stijgt naar plek acht.

 1. Steenbergen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering
  zondag 3A

  Steenber­gen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering

  Donderdagmiddag meldde de KNVB aan zowel Steenbergen als RBC dat de opgelegde straf van vier punten mindering is teruggebracht tot twee punten. Ook de voorwaardelijke uitzetting uit de competitie is van tafel. Over het beroep van RBC-verdediger Marouane Hamdoune deed de voetbalbond naar verluidt nog geen uitspraak. Steenbergen heeft de straf geaccepteerd, van RBC is het nog onduidelijk of ze akkoord gaan met de straf.

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (17%)
 • Cluzona (35%)
 • Madese Boys (21%)
 • Unitas'30 (20%)
 • Rijen (8%)
3138 stemmen