Volledig scherm
Osman Erbas. © ron magielse / pix4profs

Erbas maakt einde aan geruchtenstroom en tekent eenjarig contract bij Dongen

Osman Erbas volgt Ruud Kaiser op als trainer van VV Dongen. De aanstelling van de voormalig oefenmeester van Bavel hing al een poosje in de lucht. 

De 44-jarige Erbas, die een rijk verleden heeft bij Dongen, liet onlangs zijn contract bij Bavel verscheuren. Dat kwam voor de derdeklasser als een donderslag bij heldere hemel, aangezien Erbas in januari nog zijn krabbel had gezet onder een nieuwe verbintenis. De club liet doorschemeren dat de sluimerende interesse van Dongen de oorzaak was van zijn plotselinge vertrek.

Dat bleek te kloppen. Op sportpark De Biezen heeft Erbas zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Voor de trainer betekent dat een terugkeer op het oude nest: eerder was Erbas als speler en assistent-trainer al verbonden aan de Dongenaren. ,,Ik koester fijne herinneringen aan de tijd dat ik bij Dongen heb gespeeld en getraind”, zegt hij in een reactie. ,,Dat ik nu hoofdtrainer mag worden van mijn cluppie ervaar ik dan ook als een grote eer.”

  1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
    PREMIUM

    Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

    Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.