Volledig scherm
DSE (blauw-wit) deed goede zaken in de degradatiestrijd. (archieffoto) © Pix4Profs/Peter Braakmann

DSE klopt hekkensluiter Buitenveldert in enerverend duel, OVV'67 vernedert Hontenisse

vrouwenvoetbalHet perspectief begint er voor Bavel steeds minder goed uit te zien in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Mark van Gils verloor van concurrent Someren/NWC en zag ook Fortuna'54 en DSE punten pakken. Het gat met de veilige negende plaats, bedroeg na zondagmiddag zes punten.

HOOFDKLASSE D

Someren/NWC - Bavel 3-1 (0-0) 1-0 Someren/NWC, 1-1 Marès Beekers, 2-1 en 3-1 Someren/NWC.
“In de periode dat we op 1-1 stonden waren we de bovenliggende partij. Trots op de ploeg, maar wederom vergaten we onszelf te belonen”, aldus Bavel-trainer Mark van Gils.

Buitenveldert - DSE 2-3 (2-1) 1-0 Buitenveldert, 1-1 Roos Hop, 2-1 Buitenveldert, 2-2 Buitenveldert (e.d.), 2-3 Hebe Delcroix.
DSE-trainer Peter Baan sprak van een cruciaal duel. “Beide teams moesten winnen om weg te raken bij de twaalfde en laatste plek. DSE begon sterk aan de wedstrijd, nam initiatief, maar creëerde niet veel”, zei hij. 

“Buitenveldert verdedigde voornamelijk en probeerde er met snelle counters uit te komen, dat leidde tot de 1-0. Binnen vijf minuten viel de 1-1, Roos Hop onderschepte de bal op middenveld en liet iedereen haar hielen zien. Eén-op-één met de keepster schoof ze de bal onder de keepster door.” 

“Vlak voor rust scoorde Buitenveldert met opnieuw een afstandsschot. Na rust gaven we opnieuw weinig weg, maar creëerden ook niets. De 2-2 viel dan ook volledig uit de lucht toen een speelster van Buitenveldert een vrije trap van Ashley met haar achterhoofd in de eigen kruising kopte.” 

Het laatste kwartier was voor DSE. In de 85ste minuut scoorde Hebe Delcroix met een kopbal uit een corner van Ashley de Bie. Mijn ploeg was zeer gretig en verloor daardoor juist veel duels. We zijn klaar voor de derby volgende week tegen Bavel”, aldus Baan.

EERSTE KLASSE D

OVV’67 - Hontenisse 6-1 (2-1) 1-0 en 2-0 Wendy de Meulmeester, 3-1 en 4-1 Laura Stultjes, 5-1 en 6-1 Alycia van Meel.
OVV'67-trainer Patrick van Biezen zag een goed duel. “Zowel qua spel als beleving. Ik ben dan ook dik tevreden. “