Volledig scherm
Dongen en UNA komen elkaar weer tegen in de derde divisie © Pix4Profs / Joris Knapen

Dongen treft Gemert en Halsteren-beul Hoogland in kleinere derde divisie

Dat de derde divisie op zondag komend seizoen uit 17 teams zou bestaan in plaats van 18, was al bekend. Nu kent VV Dongen de andere zestien ploegen. De KNVB heeft maandag de klassenindeling voor de landelijke amateurvoetbalcompetities bekendgemaakt. 

Net als vorig seizoen treft Dongen de Brabantse ploegen UNA, OSS'20 en Blauw Geel’38. OJC Rosmalen is gedegradeerd. Daar komt wel een nieuwe Brabantse ploeg voor in de plaats: het VV Gemert van Roosendaler Reinald Boeren, dat juist promoveerde uit de hoofdklasse van Baronie en Halsteren. 

In totaal treft Dongen, komend seizoen geleid door Osman Erbas, zes nieuwe ploegen. Naast Gemert zijn dat Jong ADO Den Haag, DEM, Groene Ster, Hoogland en Lienden. Jong ADO is nieuw, DEM (hoofdklasse A) en Groene Ster (hoofdklasse B) promoveerden als kampioen, Lienden degradeerde uit de tweede divisie. Hoogland speelde vorig seizoen hoofdklasse en schakelde Halsteren uit in de nacompetitie.

Verdwenen uit de derde divisie zondag ten opzichte van vorig seizoen zijn Jong FC Volendam, TEC, Goes, JVC Cuijk, OJC Rosmalen, Quick’20 en HBS. De eerste twee ploegen promoveerden, Goes speelt volgend seizoen in de zaterdag derde divisie, JVC Cuijk trok zich terug uit het topamateurvoetbal en OJC, Quick’20 en HBS degradeerden.

Het programma van de derde divisie 2019-2020 volgt later.

Derde divisie 2019-2020

ADO’20, Jong ADO Den Haag, Blauw Geel’38, DEM, Dongen, EVV, Gemert, Groene Ster, Hercules, Hoogland, HSC’21, Lienden, OFC, OSS’20, Quick, UNA, Westlandia.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.