Volledig scherm
PREMIUM
Met het Heemskerkse Slot Assemburg op de achtergrond, ging Dongen vorig jaar onderuit bij ODIN’59 in het KNVB-bekertoernooi. © Heleen Vink

Dongen speelt meteen om het echie: ‘We moeten in staat kunnen zijn om de volgende ronde te bereiken’

In Friesland start derdedivisionist Dongen zaterdag aan de KNVB beker. Coach Osman Erbas kijkt vooruit. ,,Had dit nu echt niet anders gekund?”

Elke Dongenaar die de Kanaries een warm hart toedraagt, heeft een aantal herinneringen in het geheugen gegrift staan. Het kampioenschap in de hoofdklasse, met een historische promotie naar de derde divisie als resultaat. Het wonderseizoen dat daarop volgde, een derde plaats en een periodetitel. En het bekerwonder, dat net geen wonder werd.

  1. MOC'17 kanonnenvoer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24
    zondag 3A

    MOC'17 kanonnen­voer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24

    RBC leeft weer. Afgelopen zomer transformeerde de ploeg van trainer Koos Waslander tot een ware voetbalmachine. Met een half dozijn aan nieuwkomers in de basis walste in de tweede helft over MOC’17 heen: 7-2. Hoeven kende tegen HVV'24 een heuse houdini-act. Met tien man en een 1-3-achterstand ging Hoeven de rust in. Na rust kreeg de ploeg van trainer Eric Koenraads vleugels en boog het de achterstand om tot een 4-3-overwinning.