Volledig scherm
Remon Koenen (midden) schreeuwt het uit na licht contact met Sherief Tawfik. zijn snoekduik levert geen strafschop op. © ron magielse / pix4profs

Dongen komt slechte openingsfase niet te boven en verliest van Goes

derde divisieNet als vorige week begon Dongen erg slecht aan het duel. Na defensieve fouten keek de ploeg van Ruud Kaiser namelijk na een dikke twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Dongen leed erg veel slordig balverlies en werd in de eerste helft zelden gevaarlijk. De Zeeuwen, die vorige week ruim wonnen, bleven eenvoudig overeind.

Invaller Mart van Bree gaf direct na rust zijn visitekaartje af. Met een knappe goal bracht hij de spanning terug in het duel met een fraaie goal: 1-2. Aangemoedigd door het altijd fanatieke thuispubliek gingen De Kanaries op jacht naar de gelijkmaker. Daar maakte de ploeg van Kaiser ook aanspraak op, maar de thuisploeg liet vele kansen onbenut. Nadat Mitchell van der Stappen met een rode kaart moest vertrekken in de 86ste minuut toen hij een aanvaller neerhaalde, liep Goes in de slotfase uit naar 1-3.

Zo is Dongen na de 3-1 nederlaag van vorige week nog puntloos na twee duels.

 1. Steenbergen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering
  zondag 3A

  Steenber­gen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering

  Donderdagmiddag meldde de KNVB aan zowel Steenbergen als RBC dat de opgelegde straf van vier punten mindering is teruggebracht tot twee punten. Ook de voorwaardelijke uitzetting uit de competitie is van tafel. Over het beroep van RBC-verdediger Marouane Hamdoune deed de voetbalbond naar verluidt nog geen uitspraak. Steenbergen heeft de straf geaccepteerd, van RBC is het nog onduidelijk of ze akkoord gaan met de straf.

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (17%)
 • Cluzona (35%)
 • Madese Boys (21%)
 • Unitas'30 (20%)
 • Rijen (7%)
3109 stemmen