Volledig scherm
Pol Llonch in actie. © Pro Shots

Dongen houdt lang stand, maar gaat alsnog hard onderuit tegen Willem II

De openingstreffer liet meer dan een half uur op zich wachten, maar uiteindelijk heeft Dongen het duel met eredivisionist met grote cijfers verloren. De vriendschappelijke ontmoeting op Sportpark De Biezen eindigde woensdagavond in 0-9.

Willem II had aanvankelijk opvallend veel moeite om het fel verdedigende Dongen pijn te doen. Onder meer Sol hielp in de beginfase meerdere kansen om zeep. Na ruim een half uur spelen was het Crowley, zaterdag nog uitblinker tegen de Diessense selectie, die het Dongense verzet brak: 0-1. Via doelpunten van Croux (0-2) en Sol (0-3) liep Willem II nog voor rust weg bij de derdedivisionist. Tussendoor kwam Dongen niet verder dan een paar speldenprikjes.

Na rust verscheen Willem II met liefst tien andere spelers aan de aftrap; alleen doelman Brand behield zijn plek. Aan het spelbeeld veranderde dat weinig. Willem II bleef druk uitoefenen op de defensie van Dongen en liep nog binnen het uur uit naar 0-6 door doelpunten van Akkaynak (penalty), Bogaers en Abubakar.

Tegen de Diessense selectie haalde Willem II zaterdag nog de dubbele cijfers (0-10), maar dat scenario wist Dongen ternauwernood te voorkomen. Via treffers van Akkaynak (schitterende vrije trap), Heerkens en Dankerlui bleef het bij 0-9. En dat was voor het scorebord in Dongen maar goed ook.

  1. Grasmeester Victoria’03 kijkt ogen uit: ‘Griekse miljonairs kwamen vol bombarie binnen’

    Grasmees­ter Victoria’03 kijkt ogen uit: ‘Griekse miljonairs kwamen vol bombarie binnen’

    Het is een heerlijke entree, op sportpark Albano in Oudenbosch. Ondanks de langdurige droogte, die West-Brabant de afgelopen weken teistert, ruikt het bij binnenkomst naar het vers gemaaide gras. Voor de voetbalfetisjisten een absolute pre bij beoordeling van een voetbalaccommodatie. En blijkbaar ook voor internationale betaald voetbalorganisaties, die de weg naar Oudenbosch massaal gevonden hebben.