DONGEN,  DONGEN- TEC. Het scorebord staat op 1-5 hier met Mitchell van der Stappen van Dongen en Serhat Koc van TEC.
Volledig scherm
DONGEN, DONGEN- TEC. Het scorebord staat op 1-5 hier met Mitchell van der Stappen van Dongen en Serhat Koc van TEC. © Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Dongen-aanvoerder Mitchell van der Stappen verkast naar Belgische KVV Vosselaar

derde divisieMitchell van der Stappen (28) verlaat Dongen na zes seizoenen voor een Belgisch avontuur. De verdediger uit Poppel maakt de overstap naar de hoog spelende amateurclub KVV Vosselaar, dat net als Dongen uitkomt op het landelijke vierde niveau.

In januari gaf Van der Stappen bij de club aan om de Kanaries trouw te blijven, maar in april kwam hij terug op die beslissing. ,,In de met 9-0 verloren wedstrijd bij Jong Volendam werd ik in de rust gewisseld door onze trainer Ruud Kaiser na een akkefietje. Het stond toen 7-0 en het voelde echt alsof hij me slachtofferde en daar was ik het niet mee eens. Na die wedstrijd heb ik gesprekken gevoerd met de technische commissie en met de trainer en hierna heb ik geen wedstrijd meer gespeeld. In die week heb ik ook aangegeven dat ik wilde vertrekken.”

Van der Stappen vierde met Dongen vele successen, met als hoogtepunt de promotie naar de derde divisie in 2017. In dat jaar won hij ook de BN DeStem Award voor speler van het jaar. ,,Sportief gezien viel er weinig meer te winnen denk ik met Dongen. Ik wilde wel graag blijven aanvankelijk: ik heb hier vele vrienden en heb een goede band met de supporters en vrijwilligers. Maar ik ben ambitieus en wil op een hoog mogelijk niveau voetballen. Het verlies van mijn basisplaats zorgde ervoor dat ik wilde vertrekken.”

De verdediger speelde bij Poppel, Turnhout, Westerlo, Germinal Beerschot, RBC Roosendaal en Kozakken Boys voordat hij naar Dongen vertrok. Nu keert Van der Stappen terug naar België, bij de amateurs van KVV Vosselaar. ,,De club speelt op een hoog niveau en vanuit mijn woonplaats Poppel is het slechts 20 minuten rijden naar de club. Ze spelen op een hoog niveau en het voelt goed op te beginnen aan een nieuwe uitdaging. Over twee weken hoop ik op een mooi afscheid bij Dongen na onze laatste thuiswedstrijd.”

Vorige week werd bekend dat Van der Stappen lang niet de enige is die vertrekt bij Dongen 1. Glenn Kools verkast naar Halsteren, de toekomst van Daan Poelmans, Rémon Koenen, Tom Kolkert en Marouan Moukouh is nog onduidelijk. Dongen heeft een aantal nieuwe spelers aangetrokken voor het seizoen 2018/2019.