Doelman Sprangers scoort in extra tijd en brengt Dongen in extase

VIDEOLang leek Dongen op weg naar een gang richting de kleedkamer, zonder punten op zak. Tot keeper Wessel Sprangers in blessuretijd naar voren stoomt bij een corner. Het resultaat? Een heldenrol voor de doelman, die zijn ploeg met het hoofd naast Blauw Geel'38 zet: 2-2. 

Het kwam met bakken uit de hemel op het sportpark aan de Procureurweg, waar de eerste helft van het duel Dongen-Blauw Geel'38 zonder grote kansen verloopt. Mark Dobbelsteen was namens de bezoekers het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de buitenkant van de paal. 

Meteen na rust sloeg Rick Polman toe namens Blauw Geel'38. Met een fraaie stift verschalkte hij doelman Wessel Sprangers. Dongen leek hierdoor wakker geschud, maar Dobbelsteen verdubbelde twintig minuten voor tijd de marge: 0-2. Het leek ook de eindstand te worden, ware het niet dat Giovanni Henskens de thuisploeg vijf minuten voor tijd van dichtbij op 1-2 zette. 

Wat zich in blessuretijd van het duel in de derde divisie afspeelde, is voer voor een jongensboek. Nog één corner resteerde voor Dongen om een punt uit het vuur te slepen. Doelman Wessel Sprangers werd het zestienmetergebied in gestuurd, zag de bal bij de eerste paal verschijnen en kopte binnen: 2-2, Dongen in extase. 

Volledig scherm
© Joris Smeur
 1. Steenbergen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering
  zondag 3A

  Steenber­gen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering

  Donderdagmiddag meldde de KNVB aan zowel Steenbergen als RBC dat de opgelegde straf van vier punten mindering is teruggebracht tot twee punten. Ook de voorwaardelijke uitzetting uit de competitie is van tafel. Over het beroep van RBC-verdediger Marouane Hamdoune deed de voetbalbond naar verluidt nog geen uitspraak. Steenbergen heeft de straf geaccepteerd, van RBC is het nog onduidelijk of ze akkoord gaan met de straf.

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (17%)
 • Cluzona (35%)
 • Madese Boys (21%)
 • Unitas'30 (20%)
 • Rijen (8%)
3138 stemmen