Volledig scherm
Desley Ubbink op archieffoto © Robert van den Berge

Desley Ubbink uit Roosendaal jaagt met Trencin op plek in Europa League

Desley Ubbink (25) uit Roosendaal wil donderdagavond met zijn club AS Trencin de eerste stap zetten richting plaatsing voor de Europa League. In de eerste voorronde is FK Budućnost Podgorica uit Montenegro de tegenstander, volgende week is de return in eigen huis. 

Mocht Trencin, geleid door Nederlander Ricardo Moniz, de eerste ronde overleven dan stuit het in de tweede ronde op de winnaar van het treffen tussen Zaria Balti (Moldavië) en Górnik Zabrze (Polen). Als Trencin ook die ronde doorkomt, volgen nog twee voorrondes. In totaal moet de club van Tscheu La Ling dus vier voorrondes overleven om in het hoofdtoernooi terecht te komen. 

Nog nooit speelde Trencin in het hoofdtoernooi van de Europa League (of voorloper UEFA Cup) of Champions League. In 2015 en 2016 strandde de ploeg in de voorrondes van de Champions League, ook waren de voorrondes van de Europa League meerdere keren het eindstation. Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Europa League.  

Topjaar voor Ubbink

Vorig seizoen eindigde Trecin op de vijfde plek en plaatste zich via play-offs voor de voorronde van de Europa League. De competitie begint op 22 juli met een uitwedstrijd tegen FC Nitra. Vorig seizoen beleefde Ubbink persoonlijk een top jaar. Hij kroonde zich tot meest waardevolle speler in de Slowaakse Fortuna Liga. Met zeven goals en zeventien assists was hij bij 24 doelpunten betrokken, meer dan welke andere speler. De fans van de Slowaakse ploeg kozen hem als speler van het jaar. 

Ubbink speelde in de jeugd bij Willem II en RKC voordat hij in 2014 de overstap maakte naar FK Taraz in Kazachstan. Via Shaktar Karaganda (Kazachstan) kwam hij in 2017 bij Trencin terecht. Bij Trencin spelen ook landgenoten Aschraf El Mahdioui, Philippe van Arnhem (ex-RKC), Imran Oulad Omar, Joey Sleegers (ex-FC Eindhoven) en Milton Klooster.