Volledig scherm
Steenbergen en RBC betreden het veld. © BN DeStem

Derby Steenbergen tegen RBC gestaakt na vechtpartij, scheidsrechter krijgt tik in commotie

De wedstrijd tussen Steenbergen en RBC is zondag na ongeveer een uur spelen definitief gestaakt bij een stand van 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. De vlam sloeg in de pan na een opstootje tussen Enzo den Haak (Steenbergen) en Marouane Hamdoune (RBC). 

Stijn Heideman had net de derde treffer van Steenbergen binnengeknikt, toen Den Haak en Hamdoune in een ogenschijnlijk onschuldig duel allebei naar de grond gingen. De speler van RBC pakte zijn tegenstander vervolgens in de houdgreep. Den Haak reageerde met een elleboogstoot in het gezicht van Hamdoune, waarop een aantal spelers van beide teams door het lint gingen.

In alle commotie kreeg ook de scheidsrechter, die tussenbeide wilde komen, een tik. De leidsman zei dat het ‘direct klaar’ was en leek de wedstrijd definitief te staken, maar een kleine tien minuten later kwam hij terug op die beslissing. De arbiter hield vervolgens zowel Den Haak als Hamdoune de rode kaart voor, maar doorspelen bleek ondanks een nieuwe afkoelperiode onmogelijk. De scheidsrechter besloot daarop om het duel definitief te staken. Hij wilde na afloop niet reageren op het voorval en verwees door naar de KNVB.

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.