Volledig scherm
De voetbalsters van Hontenisse stuurden Bavel naar de tweede klasse. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Degradatie een feit voor tweede vrouwenelftal Bavel

Een flinke tegenvaller voor het tweede elftal van de vrouwen van V.V. Bavel. Ook in de herkansingsronde voor lijfsbehoud in de eerste klasse van het zondagvoetbal is het de ploeg van coach Rens Bogers niet gelukt om zich te handhaven.

Op het veld van MOC’17 (ook deze keer moest de finale op neutraal terrein gespeeld worden) trof Bavel 2 de vrouwen van Hontenisse. Al snel kwamen de Bavelaren op voorsprong door Anneletta Tielrooy maar de Zeeuwen buigden de achterstand om in een voorsprong: 1-2. Toen Birgit van Oosterbosch de gelijkmaker tien minuten voor tijd binnen kopte, leek er weer hoop te zijn.

Er moest verlenging aan te pas komen om een winnaar, en dus een overlever in de eerste klasse, aan te wijzen. Via de counter kwam Hontenisse weer op voorsprong in Bergen op Zoom, waardoor de Bavelaren op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker en er dus ruimte ontstond in de Bavelse defensie.

Dat strafte de ploeg uit Zeeland af: na honderdtwintig minuten voetbal stond er een flinke 2-5 nederlaag op het scorebord. Geflatteerd, volgens coach Rens Bogers die zag dat zijn ploeg vooral voetballend gezien beter was dan de tegenstander. Maar er zit niets anders op dan volgend seizoen door te gaan in de tweede klasse.