Volledig scherm
PREMIUM
Cornelissen in dienst van Kozakken Boys © MaRicMedia/Marcel van Dorst

De cirkel is rond voor Toto Cornelissen: ‘TSC vertegenwoordigt een enorme potentie’

Wellicht dat de spelersgroep van TSC niet direct van de hoed en de rand wist bij de naam van hun nieuwe hoofdtrainer. De vaders van de heren spelers zullen bij het horen van de aanstelling hoogstwaarschijnlijk echter een brede grijns op hun gezicht getoverd hebben. Ton Cornelissen is tenslotte een icoon in het ‘Bredase’ voetbal. De aanvaller met de meeste treffers ooit voor NAC in één seizoen.

De inmiddels 55-jarige Cornelissen is een Oosterhouts voetbalproduct. Echter groeide Cornelissen op bij SCO en niet bij TSC. Al wordt de ‘overstap’ naar de buren breed gedragen. ,,SCO gaat opnieuw beginnen en vertrekt naar het zaterdagvoetbal. Ik ga de uitdaging zoeken bij TSC. Ook een fantastische club met een prachtige accommodatie. Dat bijt elkaar niet.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.