Volledig scherm
SC Gastel won voor de derde keer dit seizoen met 1-0, voor de derde keer dankzij een doelpunt van Jurgen Buuron. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Buuron bezorgt Gastel opnieuw drie punten, trainer HVV'24 ervaart discriminatie namens scheidsrechter

zondag 3AAls Jurgen Buuron scoort, dan wint Gastel met 1-0. Zo ook op bezoek bij MOC’17. VVR pakte een punt tegen HVV’24 in een duel ‘waar meer te behalen viel’ volgens VVR-trainer Kees Daemen. ,,De afkoelingsperiode heeft niet in ons voordeel gewerkt.”

Clinge - Victoria’03 1-1 (0-0) 1-0 Dion Weemaes, 1-1 Sjoerd Renne (pen.).
Victoria’03-trainer Ronald van Oeveren stapte met een dubbel gevoel de bus in. ,,We scoren de laatste tijd moeilijk, voor rust hadden we voor moeten staan. Clinge mikte overduidelijk op de counter en kwam er een keer goed uit. Daardoor moest je nog blij zijn dat je nog een punt pakte.”

MOC’17 - Gastel 0-1 (0-1) 0-1 Jurgen Buuron.
MOC’17-trainer Ardian Lekaj sprak van een ‘domme ploeg en een slechte ploeg’. ,,Wij waren de domme ploeg”, stelde hij. ,,We maakten veel fouten en kwamen vroeg dom met tien man te staan. Gastel-trainer Johan van Batenburg vond dat zijn ploeg verdiend won. ,,Sinds lange tijd speelden we weer eens goed.”

Roosendaal - Schijf 4-1 (1-1) 0-1 Ardin van Nijnatten, 1-1 Wesley van Zundert (pen.), 2-1 Kevin Jurgens, 3-1 Jaimy Bakkenes, 4-1 Van Zundert.
,,Roosendaal was beter”, zag Schijf-trainer Cees van Beers. ,,We konden lang meevoetballen, maar Roosendaal strafte onze fouten goed af.” Roosendaal-trainer Peter Sweres baalde van de vroege tegengoal. ,,Door knullig verdedigen van Koen Plank ontstond er een scrimmage waarin zij scoorden.”

SAB - Virtus 2-1 (0-1) 0-1 Ömer Küçük, 1-1 en 2-1 Joris van de Lande.
,,Na weken hard werken boekten we eindelijk weer een goed resultaat”, vertelde SAB-trainer Meindert Dijkstra na afloop. ,,Het was echt een dikverdiende overwinning, ik ben trots op mijn ploeg.”

VVR - HVV’24 1-1 (0-1) 0-1 Joost Boogaert, 1-1 Sjors Overbeek.
HVV'24-tranier Pieter Ongena was laaiend over de arbiter die volgens Ongena grenzen van fatsoen ver had overschreden. De scheidsrechter deelde dertien gele kaarten en één keer rood uit. ,,Wij hebben donkere spelers in onze ploeg, voor wie ik altijd in de bres zal springen. Ik ben in België inspecteur van politie en vond de houding en instelling van de scheidsrechter naar mij toe op het randje van een strafbaar feit. Hij hoorde natuurlijk aan mijn dialect dat ik niet uit Nederland kom. Hij zei: ‘Wij zijn je liever kwijt dan rijk, ga terug naar waar je vandaan komt‘. Dan is voetbal ondergeschikt. Zo’n houding hoort niet thuis op een voetbalveld. Als ik dat doe, word ik weken geschorst.”