VV Zundert plaatst op Twitter elke dag een foto van de bal, die volgens het account 'heimwee heeft naar de spelers'. Elke keer op een andere plek.
Volledig scherm
VV Zundert plaatst op Twitter elke dag een foto van de bal, die volgens het account 'heimwee heeft naar de spelers'. Elke keer op een andere plek. © Twitter Roodzwarteharten

Brabantse amateurclubs houden leden online bezig: challenges, kruiswoordpuzzel en ganzenbord

In tijden zonder voetbal proberen de Brabantse amateurclubs hun leden toch bezig te houden. Op sociale media worden verschillende challenges gedeeld: van het hooghouden van een wc-rol tot oefeningen voor thuis.

Bij VV Gemert gaan verschillende jeugdteams verschillende uitdagingen aan. Zo schieten de JO10-1 en JO10-2 een bal door een open raam en houdt de JO14-1 een wc-rol hoog. 

Bij SV Deurne zijn ook meerdere filmpjes te vinden op Twitter. Verschillende leden houden een bal hoog of doen datzelfde trucje met een wc-rol.

Niemand minder dan Hélène Hendriks gaf de jongens van de Onder 12 van VV Bavel een opdracht: doe het mooiste doelpunt na uit de eredivisie, inclusief het juichen. 

Bij TSC uit Oosterhout hebben ze van alle challenges een heel ganzenbordspel gemaakt. 

Bij VV Baardwijk uit Waalwijk gooien ze het weer over een andere boeg. Die club heeft een kruiswoordpuzzel gemaakt met allerlei vragen over Baardwijk.

VV Haarsteeg roept de leden op om foto's te maken in het clubshirt, specifiek op zaterdag, om het clubgevoel te behouden en saamhorigheid uit te stralen.

VV Zundert houdt het simpeler. Geen opdracht voor de leden. Gewoon elke dag een foto van de bal, die volgens het clubaccount ‘heimwee heeft naar de spelers’. Elke dag op een andere plek.