Boeimeer (blauw) archiefbeeld
Volledig scherm
Boeimeer (blauw) archiefbeeld © Pix4Profs / Joris Knapen

Boeimeer buigt 0-4-achterstand bij rust om in 5-4-zege tegen Dussense Boys

zondag 4CBoeimeer ging met de rust met een kansloze 0-4-achterstand tegen Dussense Boys de rust in. Na de pauze lukte het Boeimeer om zich terug in de wedstrijd te knokken. De Bredase club won uiteindelijk verdiend met 5-4 van een ontluisterend Dussense Boys.

Boeimeer -Dussense Boys (0-4)- 0-1 Harry Sassen, 0-2 Youri van Heel, 0-3 Harry Dassen, 0-4 Youri van Heel 1-4 Dion Meyvis, 2-4 Jens Bakker, 3-4 Dion Meyvis (pen), 4-4 Jens Bakker, 5-4 Wim Bekker

Boeimeer had pas één keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Dussense Boys. Na een vroege voorsprong via Harry Sassen was de wedstrijd gelijk opgaand tot minuut 25. Daarna liep Dussense Boys uit via nog een keer Harry Sassen en twee goals van Jouri van Heel. Niks aan de hand zou je zeggen, maar niks is minder waar.

Tweede helft

Na tien minuten in de tweede helft stond het al 3-4. ,,Ja dan voel je ‘m al hangen. Ondanks dat Boeimeer zo laag staat kunnen ze echt wel aardig voetballen”, zei trainer Antoine Hoevenaren. Er werd overigens op dinsdag gespeeld omdat Boeimeer op maandag geen volledig elftal op de been kon krijgen. ,,Ja als zo een bij elkaar geraapte groep jongens voelt dat er iets in zit dan gaan ze er volledig voor natuurlijk.”

Bij zijn eigen ploeg ging ondertussen alles mis. Dit kwam mede doordat centrale verdediger Lars Stevens in de rust was uitgevallen. ,,Ja Lars zorgde wel voor veel organisatie, maar ze dachten vooral dat ze er al waren en ja dan gebeurt dit”, zei de teleurgestelde trainer.

Deze teleurstelling was er, buiten het resultaat, ook omdat de kansen op de derde periode nu vervlogen lijken. ,,Het is al geweldig dat een ploeg als Dussense Boys er gewoon in blijft in de vierde klasse. Als je dan ook nog kans hebt op een periodetitel en dat zo verspeeld, dan is de teleurstelling groot.”